hirdetés
Kultúra

Idén elmarad a Sziget fesztivál

hirdetés
Az idei évben nem lesz Sziget Fesztivál, és a Telekom VOLT, valamint a Balaton Sound fesztiválok is elmaradnak – számol be róla a Blikk.
Sziget fesztivál
A lassan három évtizedes múltú Sziget Fesztivál idén elmarad (Készítette: Gergely Csatari - https://www.flickr.com/photos/macskapocs/2755323678/sizes/o/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7164295)
hirdetés

A több mint 25 éves történelemre visszatekintő Sziget Fesztivál szervezői már közleményt is kiadtak, amelyben megfogalmazzák egyebek mellett azt, hogy mit is jelent pontosan számukra a fejlemény, s hogy az elővételes jegyvásárlóknak milyen megoldásokat kínálnának. 

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, hogy a mostani helyzetre nincsen történelmi tapasztalat, így nincsen kész megoldásuk sem még.

hirdetés

„Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált”

– idézi a Blikk a főszervező szavait.

Kádár Tamás megjegyezte, hogy mindenek előtt egy optimális megoldás kialakításán dolgoznak azok számára, akik elővételben vették meg a jegyet. Szóba kerülhet például a jegyek következő évi felhasználhatóságának biztosítása, illetve a visszatérítés is. A lap szerint a nemzetközi példákat elemezve több megoldás is született már, egyes országokban pedig külön jogszabályokkal is szabályozzák és támogatják a folyamatot. 

A fesztivál főszervezője ugyanakkor szólt arról is, hogy ez egy precedens nélküli helyzet, amely nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, valamint ezáltal az országnak is, ráadásul munkahelyek, cégek sodródhatnak veszélybe. 

A közlemény szerint elindultak ugyan az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, de konkrét eredményre még nem jutottak a döntéshozókkal a fesztiválszervezők. 

A Sziget szervezői számára elsődleges szempont, hogy a vendégek a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, s jövő nyáron már együtt élvezhessék a világszínvonalú fesztiválokat. A mostani helyzetben egyelőre az emberek türelmét kérik, s leszögezték, hogy keresik a megoldást. 

Másfelől viszont elmondták azt is, hogy sokat jelentene a fesztivál számára, ha azok az elővételes jegyvásárlók, akik már megvették a jegyet, a jövő évi fesztiválra való befektetésként tekintetének arra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019