hirdetés
Kultúra

Kreatív módon hívja fel a figyelmet a műanyaghulladék problémájára egy brooklyni művész

hirdetés
Robin Frohardt brooklyni művész eldobott műanyag zacskókat használt fel, amelyekből élelmiszereket formázott meg. A nejlonszatyrokból készült paradicsomokat, sushikat és más „finomságokat” pedig a New York-i Times Square-en állítják ki.
Műanyag zacskók
Az installációt használt csomagolásokból és zacskókból készítette el a művész (Forrás: pixabay.com / Suvajit Roy)
hirdetés

A Plastic Bag Store (Nejlonzacskó Üzlet) címet kapott installáció a 2020. március elsején életbe lépett New York-i nejlonzacskó-tilalommal összefüggésben kerül a New York-i térre – írja a Dezeen.com.

A cél az volt, hogy a város utcáin gyűjtött nejlonzacskókból a művész olyan alkotásokat készítsen, amelyek felhasználásával „be tudja rendezni” egy hagyományos élelmiszerbolt másolatát. 

hirdetés

Ezzel egy vizuálisan gazdag, humoros installációt hozott létre elmondása szerint a művész, aki reméli, sikerül arra serkentenie az embereket, hogy elgondolkozzanak róla, milyen sokáig is marad a környezetben az a hulladék, amelyet ők egyszerűen csak eldobnak. 

„Azzal próbálkoztam, hogy valami autentikusat és emberi léptékűt alkossak valamiből, amely tömeggyártott”

– fogalmazott a művész.

A művész nemcsak rendkívül sokféle eldobott műanyag csomagolást és zacskót használt fel, de egyúttal itt-ott szóvicceket is belecsempészett az átkeresztelt termékek új megnevezésébe, amivel talán még érdekesebb és izgalmasabb lett a részletekig menően kidolgozott installáció. 

Ráadásul egy kis bábelőadást is írt a művész az installációhoz, amelyben azt latolgatja, vajon miként gondolkoznak majd a jövő generációi az eldobott műanyaghulladékról. 

Az installációt ingyenesen látogathatják majd az érdeklődők március 18. és április 12. között. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019