hirdetés
Kultúra

Látványos drónreptetéssel tisztelegtek az egészségügyi dolgozók előtt Rotterdamban

Az először 2017-ben Miamiban bemutatott, Franchise Freedom nevezetű dróninstalláció háromszáz olyan kis eszközből áll, amelyek fényt bocsátanak ki, és úgy vannak programozva, hogy mindig egy adott alakzat szerint repüljenek „rajban” az égen, ezzel egy látványos vizuális élményt létrehozva.

Látványos drónreptetéssel tisztelegtek az egészségügyi dolgozók előtt Rotterdamban
hirdetés

A drónok legújabb „fellépésére” Rotterdamban került sor, méghozzá egy Mothership nevű művészeti szervezet támogatásával – számol be róla a Dezeen.com.

A negyedórás műsor eleje a megszokotthoz hasonló volt, azonban az utolsó percekben a drónok élénk piros fényekkel ragyogva egy háromdimenziós szív formációt alkottak, s közben ahhoz hasonlóan „pulzáltak” a fényeikkel, mint amilyen ütemben a szív dobban.

A Studio Drift társalapítója, Ralph Nauta elmondta, hogy a drónokat ezúttal az egészségügyi dolgozók tiszteletére repítették fel, akik „ugyancsak szenvednek a vírustól”.

„Sajnos a művészet nem nyújthat megoldást, azonban megnyugvást hozhat ezekben a kétségbe ejtő időkben”

hirdetés

– tette hozzá Nauta, aki felidézte azt is, hogy korábbi performanszaik idejében is megfigyelhető volt, hogy miközben együttesen figyelték azokat az emberek, egyfajta egység élményét tudták nekik átadni, köszönhetően annak, hogy mindannyian ugyanazt figyelik, s az számukra kollektív élményt jelent.

A drónok korábban több kiemelkedő eseményen is részt vettek, így például a Burning Man fesztiválon és a Kennedy Űrközpont a Holdra szállás 50. évfordulójának emlékére szervezett eseményén is „műsort adtak”.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés