hirdetés
Kultúra

Lehoczky Zsuzsa lett a nemzet színésze

Lehoczky Zsuzsát választották meg a nemzet színészének.

Lehoczky Zsuzsa lett a nemzet színésze
hirdetés

A Nemzeti Színház közlése szerint a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai.

Közel egy órán át tartó tanácskozást követően jutottak dűlőre a nemzet színészei, azonban most már biztos, hogy Lehoczky Zsuzsára esett a választásuk.

Mint ismert, azért került sor erre, mert április közepén elhunyt Törőcsik Mari színművésznő. Egyszerre tizenkét színművész viselheti a nemzet színésze címet.

A Nemzeti Színház közleménye szerint a nemzet színészei közül személyesen is jelen volt a Nemzeti Színházban tartott zárt megbeszélésen Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László, Tordy Géza és Jordán Tamás, míg Almási Éva, Csomós Mari, Cserhalmi György és Máthé Erzsi telefonon kapcsolódott be a választásba.

hirdetés

(A borítókép forrása: Fortepan - adományozó HANGOSFILM - FOTO:Fortepan — ID 41528:Adományozó/Donor: HANGOSFILM., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48618407)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés