hirdetés
Kultúra

Óvodások is segítettek, hogy megmenekülhessen a gyöngyösi állatkert

A koronavírus-járvány miatti korlátozások több állatkertet is megviseltek, hiszen miközben a belépőkből származó bevétel elmaradt, az állatoknak továbbra is eledelre és gondozásra van szüksége. A Gyöngyösi Állatkert azonban úgy tűnik, a helyiek összefogásának köszönhetően megmenekülhet a bezárástól.

Óvodások is segítettek, hogy megmenekülhessen a gyöngyösi állatkert
hirdetés

Az utóbbi időben a bezárás fenyegette a Gyöngyösi Állatkertet is, ám a helyiek összefogásának köszönhetően megmenekült az intézmény a Ripost beszámolója szerint.

Barcai Henrietta, az állatkert igazgatója elmondta, hogy az állatkert már november óta zárva van, és nem maradt semmilyen bevételi forrásuk. Amikor azonban eljutott a híre a nyilvánossághoz a nehéz helyzetüknek, a helyiek összefogtak az intézmény megmentése érdekében.

Az állatkertnek sokan adományt adtak, míg mások névlegesen örökbe fogadtak állatokat, így hozzájárulva az intézményben élő állatok tartásához.

Volt egy helyi óvodáscsoport, amely az összefogás keretében ugyancsak örökbefogadott egy kisállatot.

hirdetés

Noha látogatók most nem mehetnek be, az élet továbbra sem állt meg a Gyöngyösi Állatkertben – nemrég kiskecske is született, amelynek az Ada nevet adták.

A 2004-ben megalapított intézményben mára már hetvennégy különböző állatfaj található az ízeltlábúaktól a nagymacskákon át a madarakig.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés