hirdetés
Kultúra

A Szegedi Vadaspark örökbefogadásra buzdít

hirdetés
A vadaspark számára ebben a jelenlegi időszakban fontos a segítség, hiszen nem lehet tudni, meddig nem fogadhatnak még látogatókat, miközben ez idő alatt is el kell látni az ott élő 208 faj több mint 1500 egyedét – köztük számos veszélyeztetett faj példányait.
Koronavírus - Örökbefogadókat keres a Szegedi Vadaspark
Berentés Boglárka (b) és Vujkov Tamara, a Szegedi Vadaspark állatgondozói borjúfókákkal (Phoca vitulina) foglalkoznak az állatkertben 2020. április 22-én. Bárki örökbe fogadhatja a vadasparkban élő egyik különleges gyíkfajtát, a guyanai krokodiltejut, ahogy bármelyik, az állatkertben gondozott állat jelképes nevelőszülője lehet az, aki támogatni kívánja a látogatók híján nehéz helyzetbe került intézményt. Az állatkert a koronavírus-járvány miatt március közepétől nem fogadhatja a látogatókat. MTI/Rosta Tibor
hirdetés

Miután nincsenek látogatók, így bevétel sem igazán érkezik a vadasparkba, ami miatt az intézmény ezúttal arra kérte az állatbarátokat, hogy segítsék őket adójuk egy százalékával, vagy az állatok (természetesen „jelképes”, támogatói) örökbefogadásával. 

hirdetés

„Az állatkertek világában az örökbefogadásnak nagy hagyománya van, szerencsére nálunk sincs másképp, sok állatunknak van “gazdája”. Ezzel a támogatói formával már sokan segítettek nekünk, hogy minél magasabb szinten tudjuk biztosítani az állataink ellátását. Ráadásul ki ne szeretne egy zsiráf vagy egy elefánt boldog gazdája lenni?”

– fogalmaztak a honlapjukon megjelenített közleményben.

Mint írják, vannak olyanok is, akik nemcsak adományként fogják fel az örökbefogadást, hanem az örökbefogadói levelet ajándékként adják tovább a szeretteiknek, esetleg kollégáiknak. Jelenleg azonban azért is nagyon fontos, hogy érkezzenek felajánlások, mert elsődleges szempont az állatok védelme. 

A Vadaspark bízik abban, hogy az újranyitást követően minden ott folytatódik, ahol „megszakadt márciusban”, s ha így lesz, ismét folytathatják a mentő tevékenységüket is, amellyel évente mintegy ezer olyan vadon élő állaton segítenek, melyek sérülten vagy elárvulva érkeznek hozzájuk.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019