hirdetés
TechTud

Baki a CES-en: A Segway kerekesszéke egy kisebb koccanással mutatkozott be

A Segway kerekesszék-prototípusa a CES bemutatóján egy kisebb balesetben vált érintetté, miközben egy újságíró éppen tesztelte a működését.
Segway
A segway kerekesszéke egyelőre koránt sincs végleges állapotában, de már azért mutat valamit a várható termék előnyeiből is (Forrás: maxpixelss.net)
hirdetés

Az S-Pod nevű, önmagától egyensúlyozó elektromos kerekesszéket éppen egy újságíró tesztelte, amikor némi gyorsulást követően egyenesen a falnak hajtott vele. A gyártó Segwway közlése szerint senki sem sérült meg. A BBC szerint az eszköz egyébként nagyjából 38 km/órás sebességig tud gyorsulni. 

Az ütközés következtében – még ha komolyabb következményekkel nem is járt az incidens – az S-Poddal nem tudtak további próbát tenni az eseményen. Elemzők szerint a gyártó nem fog tartós károkat szenvedni az eset miatt. 

hirdetés

A Reticcle Research, nevű csoport elemzője, Ross Rubin például megjegyezte, hogy egy ilyen kisebb hiba semmiképpen nem tekinthető végső veszteségnek, és a nyilvánosság felé továbbra is azt az üzenetet közvetíti a gyártó, hogy közel áll a végleges termék megalkotásához. 

Az S-Podot egyébként arra tervezték, hogy zárt terekben, például repülőtereken, fedett szabadidőközpontokban és munkahelyeken közlekedjenek vele. A prototípust biztonsági övvel ugyan nem szerelték fel, ám a végső termékre a gyártónak szándékában áll ilyen biztonsági eszközt is helyezni. 

A Segway egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit költött a prototípus megalkotására, ám a legtöbb nagy vállalat hajlandó akár dollármilliókat is kiadni annak érdekében, hogy az éves Las Vegas-i elektronikai fesztiválon megcsillanthassák egy-egy izgalmasabb. készülő terméküket.

Az S-Pod megjelenésére picikét még várni kell – előreláthatólag 2021 elején válik majd megvásárolhatóvá. 

A kis baki ellenére a prototípust sokan dicsérték, elsősorban kellemes, mellesleg a Jurassic Worldöt idéző dizájnja miatt, ám akadt olyan is, akit inkább a Wall-E c. animációs filmben látható lebegő székekre emlékeztetett az eszköz megjelenése. 

Természetesen nem ez az első kis baki a CES-en, és feltehetőleg nem is az utolsó. Jóllehet, a vállalatoknak egyszerűbb volna ideális környezetet biztosítania az új termékek bemutatásához a szórakoztatóelektronikai vásáron kívül, ám azt olyan mértékű érdeklődés övezi, hogy még az esetleges nehézségek ellenére is bőven megérheti itt bemutatni bizonyos termékeket. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019