hirdetés
TechTud

Egyes országokban megugrott a Facebook-videóhívások száma a koronavírus miatt

hirdetés
Jelentősen megnövekedett a Facebook több platformjának használata is bizonyos, a koronavírus miatt kijárási tilalmat bevezetett területen.
Facebook
A Facebook törekszik a megfelelő kapacitás fenntartására (Forrás: pixabay.com / Simon Steinberger)
hirdetés

A legnagyobb növekedést a Facebook platformok használatában Olaszországban lehetett tapasztalni, ahol szigorú intézkedésekkel igyekeznek megakadályozni a vírus terjedését. Itt az elmúlt egy hónapban akár 1000 százalékos növekedést lehetett megfigyelni a csoportos videóhívások gyakoriságában – számol be róla a BBC

A Facebook közlése szerint az üzenetforgalom a legnagyobb mértékben érintett területeken mintegy 50 százalékkal növekedett átlagosan. A vállalat egyébként más platformokat, így a WhatsAppot és az Instagramot is birtokolja. 

hirdetés

Hiába azonban a magasabb felhasználtság, azzal számolnak, hogy ennek ellenére világszerte csökkenni fog a digitális hirdetések volumene.

Amellett, hogy a csoportos videóhívásokat többen használják, Olaszországban mintegy 70 százalékkal nőtt a Facebook-birtokolta alkalmazások használatával eltöltött idő is, s a Facebook a közlése szerint megfelelő lépésekkel kívánja növelni kapacitását a megnövekedett forgalom miatt. Ez utóbbit - a megnövekedett használatot - egyébként az okozhatja, hogy sokan otthonaikban kell, hogy maradjanak, és ugyancsak sokan otthonról dolgoznak. 

A hatékonyabb működés érdekében a Facebook szakemberei figyelik a felhasználási mintázatokat, s biztosítják a megfelelő működéshez szükséges további kapacitást. Mivel azonban a vállalat több alkalmazottja is otthontól dolgozik jelenleg, ezért a kiugróan megnövekvő felhasználtság esetében a szolgáltatás biztosítása a szokottnál némileg nehezebb feladatnak bizonyulhat.

A Facebook Európában csökkentette a videók elérhető minőségét, ezzel is mérsékelve az internetszolgáltatók kihasználtságát. Az Amazon, az Apple TV+ és a Netflix korábban ugyancsak hasonló lépéssel reagált a megnövekedett használatra. 

Az alacsonyabb videóminőség miatt minden videó kisebb adatmennyiséggel elérhető, ezzel pedig a sokfelé már így is leterhelt internethálózatok stabilabbak maradhatnak. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019