hirdetés
TechTud

A Google Wing drónjai toalettpapírt és egyéb termékeket szállítanak ki

hirdetés
A koronavírus-járvány okozta helyzet közepette a Google Wing drónfutár-szolgálata jelenleg gyógyszert és toalettpapírt szállít ki a kijárási korlátozással érintett Virginiában.
Csomag
A drónokkal a vásárlóknak nem kell érintkezniük (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A drónfutár-szolgáltatás, melyet a Google anyavállalata, az Alphabet Inc. működtet, már a koronavírus járvány kitörése előtti hónapokban is működött tesztprogramban, jelenleg pedig olyan alapvető termékeket szállítanak ki a lakosságnak, mint például a toalettpapír, a gyógyszerek, a bébiétel, a konzervélelmiszer, a száraztészta, vagy éppen a fogkrém – számol be róla a dezeen.com

A drónok az amerikai Virginia állambeli Christiansburg környékén élő emberek számára végeznek jelenleg szállítást. A Wing ügyvezető igazgatója, James Ryan Burgess a Dezeen magazinnak elmondta, hogy az elmúlt két hétben több mint ezer kézbesítést végeztek el a drónjaik. 

hirdetés

„Noha úgy érzékeljük, hogy ez a szolgáltatás egy kis könnyítést jelent ebben a helyzetben, reméljük, hogy eggyel kevesebb utat is jelent az ügyfeleink számára szükséges termékekhez, és hatékony módot nyújt a helyi szolgáltatásoknak arra, hogy elérjék vásárlóikat ezekben az időkben, amikor az emberek közötti kontaktus csökkentése fontos”

– tette hozzá a vezető. 

A koronavírus járvány miatt Virginiában a kormányzó kijárási korlátozást rendelt el egészen 2020. június 10-ig. Ennek értelmében az embereket arra kérik, hogy a háztartásbelieken kívül kerüljék a más emberekkel való kontaktust. A drón-futárszolgálat éppen ebben segíti őket, hiszen anélkül vásárolhatnak be alapvető termékeket, hogy otthonaikat elhagynák. 

A Wing által használt drónok szárnyfesztávolsága egy méter, és akár 1,3 kilogrammos csomagokat is tudnak szállítani közel 12 mérföld távolságba. 

A Google Ausztráliában, 2014-ben kezdte tesztelni a futár drónokat, amelyek először kutyaeledelt és elsősegély-eszközöket szállítottak a farmokon élő gazdáknak. Múlt év áprilisában pedig az Egyesült Államokban elsőként a Google Wing-nek engedélyezték a kereskedelmi drónfutár-szolgáltatás végzését. 

A vásárlók egy alkalmazáson keresztül adhatják le a rendelésüket, amelyet követően egy drón a felvevőpontra indul, s felveszi, majd kézbesíti a speciálisan e célra tervezett kartondobozba csomagolt árut. A vásárlónak semmilyen módon nem kell érintkeznie a drónnal, amely több méteres magasságból ereszti le, majd „adja át” a rendelést, mielőtt visszatérne a bázisára. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019