hirdetés
TechTud

Látták a múlt heti hekkertámadás elkövetői egyes fiókok privát üzeneteit

hirdetés
A Twitter nyilvánosságra hozta a tényt, hogy feltehetőleg a múlt heti hekkertámadás elkövetői hozzáfértek harminchat feltört felhasználói fiók privát üzeneteihez, melyeket el is olvashattak.
Twitter
Még nem árultak el túl sok részletet (Forrás: pixabay.com / Photo Mix)
hirdetés

Egyelőre nem közölték, hogy mely felhasználók fiókjairól van szó, annyit azonban elárultak, hogy az egyik érintett fiók egy választott holland politikusé – sajtóértesülések szerint a szélsőjobboldali Geert Wildersé – volt – írja a BBC.  Múlt héten egyébként éppen Wilders propilképét egy fekete férfit ábrázoló rajzra cseréltek, a háttérben pedig a marokkói zászló volt.

Ezen felül a Twitter szerint más jelenlegi vagy egykori politikusok privát üzenetei nem váltak érintetté. 

hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi az átfedés a bitcoinos csalás negyvenöt érintettje, illetve a magánüzenetek feltörésének áldozatul esett felhasználók között.

Július tizenhatodikán több üzletember, vállalat, politikus és híresség Twitter-fiókját is feltörték, és egy bitcoin utalásra buzdító csaló üzenetet osztottak meg ott. Az érintett személyek közt volt Jeff Bezos Amazon-alapító, Elon Musk Tesla-vezér, Kanye West rapper, Kim Kardasian West celeb, Barack Obama volt amerikai elnök és Joe Biden demokrata elnökjelölt-aspiráns is.

A gyanútlan internetezők a hekkerek által posztolt bejegyzések hatására a feltételezés szerint mintegy 120 ezer dollárnyi bitcoint utalhattak át, s így összességében még magasabb is lehetett volna ez az összeg, ha a további kriptovaluta-utalásokat nem blokkolták volna.

A Twitter korábbi közlése szerint összesen 130 felhasználói fiókot vettek célba a kiberbűnözők, akik e-maileket, telefonszámokat és más személyes adatokat kaparintottak meg. 

Akadt nyolc olyan, nem verifikált felhasználói fiók is, amelynek minden twitteres adatát letöltötték, ide értve a privát levelezéseket is – azt azonban még nem erősítette meg a közösségi oldal, hogy ezek a fiókok a bitcoin-csalásban is érintetté váltak-e. 

Meglehet, hogy csütörtökön, amikor a Twitter előáll a friss pénzügyi eredményeivel, egyúttal a szinte példátlanul jelentős hekkertámadás részleteiről is többet elárul majd. Az amerikai szenátus kereskedelmi bizottsága egyébként ugyancsak tájékoztatást kért a Twittertől július 23-ig. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019