hirdetés
TechTud

Meghekkelték a Facebook közösségi fiókjait

Pénteken délután ideiglenesen átvette az irányítást egy hekkercsoport a Facebook Twitter és Instagram oldala felett is.
Közösségi oldalak
Az érintett profilokat már visszaállították (Forrás: pixabay.com / Photo Mix)
hirdetés

Az OurMine néven tevékenykedő csoport a Facebook Twitter- és Instagram-oldalán azt írta, hogy „még a Facebook is meghekkelhető”. 

A csoport látszólag arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen érzékeny, kijátszható pontok vannak az internetes tartalmakban. Januárban például az amerikai nemzeti futballiga több csapatának közösségi profiljait is meghekkelték.

hirdetés

A BBC cikke szerint a módosított profilokat azóta már visszaállították eredeti formájukra. Az eset során egyébként a csoport azt írta a Twitter felhasználói fiókján:

„Üdv, mi vagyunk au OurMine. Hát, még a Facebook-ot is meg lehet hekkelni, de legalább jobb biztonsági szempontból, mint a Twitter”.

A Facebook és a Messenger Instagram-fiókjahoz is hozzáférést nyertek, ahol a saját logójukat helyezték ki az eredeti kép helyett. 

Magát a Facebook weboldalát nem hekkelték meg ezúttal.

A Twitter megerősítette, hogy megtörtént a hekkelés „egy harmadik személyen keresztül”, egyúttal közölték, hogy mihelyst bejelentés érkezett az esetről, az érintett fiókokat lezárták, s partnereikkel szorosan együttműködtek azok helyrehozásán. 

Az OurMine egy dubaji székhelyű csoport, amely már a múltban is több alkalommal hekkelt meg híres emberekkel, szervezetekkel összefüggő internetes tartalmakat. Állításuk szerint az a céljuk, hogy rávilágítsanak a sérülékeny területekre, ám egyúttal az áldozatokat arra buzdítják, hogy vegyék igénybe az ő szolgáltatásaikat annak érdekében, hogy növeljék a virtuális tartalmaik biztonságát. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019