hirdetés
TechTud

A Microsoft továbbra is megvenné a TikTokot

hirdetés
Nemrégiben Donald Trump kilátásba hozta a TikTok betiltását az Egyesült Államokban – feltehetőleg adatvédelmi okok miatt –, most azonban ismét arról hallani híreket, hogy a Microsoft továbbra is meg szándékozik venni a népszerű közösségi alkalmazást.
TikTok
A Microsoft továbbra is megvenné a TikTokot (Forrás: pixabay.com / Kon Karampelas)
hirdetés

A Microsoft vasárnap közölte, hogy folytatná a tárgyalásokat a kínai ByteDance nevű vállalattal a TikTok nevű videómegosztó közösségi alkalmazás megvásárlásával kapcsolatosan. Egyúttal a Reuters hírügynökség szerint azt mondták, hogy szeptember tizenötödikéig várnák a tárgyalások lezárását. 

A vállalat azt követően adta ki a közleményt, hogy Satya Nadella vezérigazgató Donald Trump amerikai elnökkel folytatott megbeszélést. Azt mondták, biztosítanák, hogy a TikTok minden, amerikai felhasználókkal kapcsolatos személyes adata az Egyesült Államokba kerüljön, és ott is maradjon.

hirdetés

A Microsoft a közleménye szerint teljességgel elismeri a fontosságát annak, hogy kezeljék azt a tényezőt, amely az elnök aggályait képezi, és ennek megfelelően elkötelezettek az iránt, hogy a TikTokot, melyet megszereznének, biztonsági felülvizsgálatnak vessék alá, illetve lehetővé tegyék, hogy az többet hozzáadjon az Egyesült Államok gazdaságához. 

Egyelőre azonban a vállalat közleményéből az derül ki: nem biztosak abban, hogy bármilyen megállapodás is születik majd.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019