hirdetés
TechTud

Napokon belül búcsút mondhat Hongkongnak a TikTok

hirdetés
A TikTok közölte, hogy el fogja hagyni Hongkongot, miután ott Kína új biztonsági törvényt vezetett be.
TikTok
A TikTok egyelőre kivonul Hongkongból (Forrás: pixabay.com / antonbe)
hirdetés

A TikTok szóvivője a BBC-vel közölte:

hirdetés

„A közelmúltbéli események fényében úgy döntöttünk, hogy felhagyunk a TikTok alkalmazást érintő működésünkkel Hongkongban”.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint a vállalat akár már napokon belül kivonulhat a városból, miközben két másik közösségi oldal – a Twitter és a Facebook – azt hozták kilátásba, hogy már e héten szüneteltetik az együttműködést a hongkongi rendőrséggel a felhasználói adatok kiadását illetően.

A TikTok alkalmazást a kínai ByteDance indította útjára, s hogy világszerte közönségre tegyen szert, ezért Kínán kívül is elérhetővé tette. Kínában hasonló alkalmazásuk Douyin néven fut.

A TikTok alkalmazás, melyet immár a Walt Disney korábbi vezérigazgatója, Kevin Mayer irányít, egy korábbi közlés szerint nem tárol felhasználóadatokat Kínában. A vállalat előzőleg azt is mondta, hogy nem működnek együtt semmilyen kínai kormányzattal a tartalmak cenzúrázását vagy a felhasználóadatok kiadását érintően, de erre állításuk szerint soha nem is kérték még őket. 

Az ellentmondásos új hongkongi nemzetbiztonsági törvény azonban nagyobb hatalommal ruházta fel a kínai hatóságokat, ami adatvédelmi aggályokat vet fel. 

A szabályozás értelében akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatóak a kiválással, felforgatással, terrorizmussal és idegen erőkkel való összejátszással kapcsolatos bűntettek, azonban bírálók szerint mindez csökkenti a részben autonóm Hongkong szabadságait, ide értve a szólás szabadságát is. 

A fent megnevezett három közösségi platform mellett a WhatsApp, a Google és a Telegram is változtat hongkongi működésén, miután a biztonsági törvény hatályba lépett.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019