hirdetés
TechTud

A pozitív koronavírus-teszteknek csak 22 százalékában érzékeltek tüneteket a betegek

hirdetés
Nagy-Britanniában a nemzeti statisztikai hivatal adatai szerint a pozitív koronavírus-tesztek közel 80 százalékánál a fertőzöttek nem érzékeltek magukon tüneteket a tesztet megelőző napon, ami rávilágít arra, hogy miért is kell foglalkozni az aszimptomatikus, vagyis tünetmentes átadás problémájával.
Koronavírus-teszt
Sok esetben a fertőzöttek nem észleltek magukon tüneteket (Forrás: Pexels.com / Polina Tankilevitch)
hirdetés

Az adatok szerint az egészségügyben és szociális ellátásban dolgozóknál nagyobb eséllyel fordult elő pozitív koronavírus-teszt – írja a BBC hírportálja.

A hírportál szerint március vége és június között az ötéves átlagnál 59 ezerrel több haláleset történt Nagy-Britanniában, azonban immár két hete van az átlag alatt a bármilyen okból történő halálozások száma.

hirdetés

Noha a statisztikai hivatal kis – 120 fős – mintával dolgozott, mégis úgy vélik, fontos következtetések vonhatóak le arról, hogy kiket érint leginkább a fertőződés kockázata, vagy éppen milyen módon terjed a vírus.

Egyebek mellett úgy látták, hogy az egészségügyben vagy szociális ellátásban dolgozók, illetve a nem otthonról dolgozók esetében magasabb volt a pozitív vírustesztek aránya, mint a más ágazatban, illetve otthonról dolgozók esetében, s az etnikai kisebbségeknél is gyakrabban fordultak elő pozitív antitest-eredmények, amelyek korábbi fertőződésre utalhatnak. Arányaiban a fehér lakosságnál volt a legkevesebb pozitív antitest-teszt eredmény.

A nagyobb háztartásban élőknél is valamivel nagyobb eséllyel jelent meg a koronavírus, és noha a betegség következtében nagyobb eséllyel haltak meg a férfiak, mint a nők, magát a fertőződést illetően a nemek között nem mutatkozott eltérés a kockázatban. 

A pozitív koronavírus-tesztet produkálók esetében lehetnek olyanok, akik később aztán mutattak tüneteket, s olyanok is akadhattak, akiknek korábban voltak tüneteik, de a teszt elvégzéséig már elmúltak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019