hirdetés
TechTud

Többek felháborodását váltotta ki, hogy a régi Sonos hangszórók már nem kapnak frissítést

A Sonos eszközök tulajdonosainak egy nagy részét felháborította a vállalat azon bejelentése, miszerint májustól kezdődően a régebbi eszközeire nem ad ki frissítéseket.
Hangfal
A Sonos a régebbi modellekre már nem ad ki eszközfrissítést (Forrás: pixabay.com / InspiredImages)
hirdetés

Több dühös felhasználó a döntést azért tartja felháborítónak, mert előzőleg – az évek során – sok száz dollárt adtak ki azért, hogy otthonukat Sonos hangszórókkal szereljék fel. A jövőben ráadásul a régebbi termékekhez kapcsolódó újabbak is kimaradnak majd a frissítésekből – írja a BBC

A kedvezőtlen döntés a 2006 és 2015 közötti modelleket érinti, összesen négyet – köztük a Connect:Amp-ot és a Connectet. 

hirdetés

Ahogyan a frissítések elmaradnak, ezek a termékek szép lassacskán el fogják veszíteni a funkciójukat, ráadásul a más szolgáltatásokhoz való hozzáférést is korlátozzák a régebbi modellek esetében. 

A Sonos a döntésével kapcsolatban kijelentette, hogy a memória és a feldolgozóerő tekintetében már elérte a technikai határait, az érintett felhasználók pedig 30 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak új eszközt, amennyiben a régit visszaváltják.

Mindez persze nem nyugtatja meg azokat, akik korábban már egy vagyont költöttek a termékekre. Egyikük, Richard Street a BBC-nek elmondta, hogy 1000 fontot költött kettő Play 5 hangszóróra, ezek cseréje pedig még a kedvezménnyel együtt is legalább 700 fontba kerülne. Ennyi pénze pedig jelenleg nincsen hangfalakra neki és a családjának. 

Emellett úgy véli, hogy ha a Sonos ezt most megússza, akkor ezentúl bármilyen eszköz esetében megtehetnek majd hasonlót.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019