hirdetés
TechTud

Tunéziában robot ellenőrzi a kijárási tilalmat

hirdetés
Egy robotot helyeztek ki Tunézia fővárosának, Tunisznak az utcáira, hogy az eszköz ellenőrizze, betartják-e az emberek a koronavírus miatt bevezetett kijárási tilalmat.
Tunisz
Tunézia fővárosában robot is ellenőrzi majd a kijárási tilalom betartását (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Amennyiben a robot észlel valakit az alapjában véve üres utcákon, igyekszik utolérni, és azután felteszi a kérdést az illetőnek, hogy miért ment az utcára. 

A kérdőre vont embernek ekkor meg kell mutatnia a személyazonosító dokumentumait a robotnak, hogy az azt irányító rendőrök ellenőrizhessék őket.

hirdetés

A PGuard nevű, hőkamerával és Lidar-technológiával felszerelt négykerekű robotokkal kapcsolatosan egyelőre egyébként nem sokat árultak el – nem tudni, hogy összesen mennyit vetnek be belőlük erre a célra, ahogyan azt sem, milyen áron szerezték be őket. Tunéziában már második hete tart az országos kijárási tilalom, amelyet annak érdekében vezettek be, hogy megfékezzék az ott eddig már 14 ember halálát okozó új koronavírus terjedését. Noha az embereknek az otthonaikban kell maradniuk, egészségügyi okokból, illetve a szükséges árucikkek megvásárlásának céljából kimehetnek. 

Tunéziában jelenleg egyébként 436 embert kezelnek az új koronavírussal.

(BBC)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019