hirdetés
Sport

Állítólagos hamis útlevél miatt tartják őrizetben Ronaldinhót

Az egykori brazil labdarúgót azért tartja őrizetben a rendőrség Paraguayben, mert állítólag hamis útlevelet használva próbált az ország területére bejutni.

Állítólagos hamis útlevél miatt tartják őrizetben Ronaldinhót
hirdetés

A rendőrség a paraguayi fővárosban szerdán átkutatott egy szállodát, ahol a futballcsillag testvérével együtt szállt meg. A belügyminiszter közölte, hogy a két férfit ugyan nem tartóztatták le, de nyomozás folyik ellenük.

Euclides Acevedo belügyminiszter a BBC beszámolója szerint egyúttal elmondta, hogy a focista és testvére tagadta, hogy bármiféle bűntényt elkövettek volna, a hatóságokkal pedig együttműködnek.

2019 júliusában a labdarúgónak a brazil és spanyol útleveleit be nem fizetett adók okán a beszámolók szerint bevonták.

A paraguayi külügyminiszter előzőleg azt mondta, hogy helyi idő szerint csütörtökön reggel nyolckor, az ügyész irodájában lesz Ronaldinho meghallgatása, s egyúttal a vámügyi hatóságot érintően is vizsgálódnak majd.

hirdetés

Euclides Acevedo megjegyezte azt is, hogy noha tiszteli Ronaldinho sportkarrierjét, a törvényt ugyancsak tiszteletben kell tartani.

A kétszer is az Év Játékosának választott 39 éves sportoló egyébként egy könyve népszerűsítése, illetve egy gyermekjólléti kampány miatt utazott a dél-amerikai országba. Vele utazott még fivére, illetve egy negyvenöt éves, Wilmondes Sousa Lira nevű férfi is, akit ugyancsak őrizetbe vettek.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés