hirdetés
Sport

Elhunyt Alex Pullin kétszeres világbajnok snowboardos

hirdetés
Alex Pullin kétszeres világbajnok snowboardos elhunyt Ausztráliában, miközben szuronnyal történő horgászatot gyakorolt a vízbe merülve.
Alex Pullin
Holtan találták a snowboardost egy tengerparton (By LG전자 - LG Snowboard FIS World CupUploaded by daryona, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92016232)
hirdetés

A harminckét éves sportolót eszméletlenül találták meg a Queenslandi Gold Coast tengerpartjánál szerdán, s noha a mentők megpróbálták őt újraéleszteni, nem sikerült megmenteniük az életét – számol be róla a BBC a hatóságok közlése alapján. 

A „Chumpy” becenévvel illetett Pullin nemcsak két világbajnoki címet szerzett, de egyúttal ő volt Ausztrália zászlóhordozója is a 2014-es, Szocsiban rendezett téli olimpián. 

hirdetés

A helyi kórház szóvivője azt mondta, hogy Pullint állampolgárok vitték ki a partra, ahol a helyi életmentők és mentők kezdték meg az ellátását. A bajba jutott sportolóra egy búvár figyelt fel, miközben az addigra már eszméletét vesztett férfi a víz alatt volt egy mesterséges zátonyon. 

Az úszómesterek helyi idő szerint 10 óra 30 perckor értesítették a mentőket, miután a férfit a partra vitték.

Egy rendőr az ausztrál Channel 9 News hírtévének nyilatkozva azt mondta, hogy Pullin a jelek szerint egyedül ment búvárkodni, és nem vitt magával oxigénmaszkot. Úgy vélik, hogy egy zátonyról végzett szuronyos horgászatot, miközben búvárkodott.

Korábban a sportoló már osztott meg olyan fotókat, amelyen e hobbija űzése közben látható, valamint úszni és szörfözni is gyakran járt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019