hirdetés
Sport

Háromnapos gyásszal emlékezik Argentína Maradonára

Ossie Ardiles, az elhunyt futball-legenda egykori csapattársa ezt mondta, a mai futballsztárok, mint Ronaldo vagy Messi már nem is álmodhatnak arról, hogy olyan mértékű rajongás övezze őket, mint Diego Maradonát.

Háromnapos gyásszal emlékezik Argentína Maradonára
hirdetés

Argentínában háromnapos nemzeti gyászt hirdettek ki, miután szerdán, hatvan évesen a legendás focistájuk elhunyt. Már döntöttek arról is, hogy Maradona végső nyughelye Casa Rosadában lesz – írja a BBC.

Ossie Ardiles úgy fogalmazott, hogy Diego Maradonának lenni „elképesztően gyönyörű” dolog volt, azonban egyáltalán nem volt ez könnyű, hiszen már egészen fiatalon folyton foglalkozott vele a sajtó, s emiatt „nem is volt normális gyerekkora vagy tinédzserkora”.

„Mindenki vele akart lenni, mindenki akart belőle egy darabkát, ami borzasztóan nehéz volt”

- emlékezett vissza az egykori csapattárs.

hirdetés

Maradona több kiváló klub játékosa is volt, így a Barcelonáé és az SSC Napolié is, valamint az argentin válogatott kapitánya volt akkor, amikor megnyerték az 1986-os világkupát.

A halál pontos oka még nem ismert, így egyelőre vizsgálják, mi okozhatta, hogy helyi idő szerint szerda délben Maradona Tigre-i otthonában elhunyt.

A szerdai Bajnokok Ligája mérkőzéseken azok kezdetekor egy perces csenddel emlékeznek majd meg a labdarúgóról.

Maradonáról több neves focista is megemlékezett, többek között Messi, Ronaldo és Pelé is, akik egyaránt méltatták őt nagysága és kiválósága okán.

Ferenc pápa, aki ugyancsak argentin származású, és közismerten kedveli a futballt, imájában emlékezik meg a focistáról.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés