hirdetés
Sport

Helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryant világhírű kosárlabdázó

A balesetben Kobe Bryant amerikai kosárlabdázó mellett lánya, Gianna, valamint további hét ember is életét vesztette. A helikopter a kaliforniai Calabasas városánál zuhant le.

Helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryant világhírű kosárlabdázó
hirdetés

A negyvenegy éves kosárlabdasztár magánhelikopterrel utazott, amikor a gép egyszeriben csak lángolni kezdett, és lezuhant. A Los Angeles megyei seriff közlése szerint túlélők nincsenek.

Bryant ötszörös NBA-bajnoki címet szerzett, s a sportág történetében a valaha volt egyik legjobb játékosként tartották őt számon. Pályafutása során végig az LA Lakersnek játszott – idézi fel a BBC.

A tragédiáról értesülve Bryant több sporttársa és számos híresség is megemlékezett róla, valamint megdöbbenésüket és szomorúságukat fejezték ki a váratlan hír hallatán. A kosárlabdázóról a Grammy-díjáradón is megemlékeztek, amelyet éppen a Los Angelesi Lakers-stadionban tartottak.

„Mindannyian őrült nagy szomorúságot érzünk most. Mert korábban ezen a napon Los Angeles, Amerika és az egész világ elvesztett egy hőst. Szó szerint itt állunk megtört szívvel abban a házban, amelyet Kobe Bryant épített fel”

hirdetés

– fogalmazott Alicia Keys, a díjátadó házigazdája.

Az NBA is közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy elkeseríti Kobe Bryant és tizenhárom éves lánya, Gianna halála. Mint fogalmaztak, Bryant 20 szezonon át azt mutatta meg, hogy mi minden lehetséges, amikor az elképesztő tehetség a győzelemnek való abszolút elszánással találkozik.

#Update Downed aircraft is a helicopter. Flames extinguished. #Malibu deputies at crash site looking for survivors, 4200 blk Las Virgenes Rd #Calabasas #LASD pic.twitter.com/eixLhGhLyE

— LA County Sheriffs (@LASDHQ) January 26, 2020

A helyi seriff azt mondta, hogy a vizsgálatok szerint kilenc ember volt összesen a helikopteren, amikor az lezuhant, szemben a korábban vélt öttel.

Egy helybéli azt mondta, hogy a helikopter lezuhanásakor hangos hangot hallott, ami nem kifejezetten robbanásra, hanem inkább csattanásra emlékeztette.

„Úgy hangzott, mint egy helikopter, de közben úgy, mint egy vadászgép, mármint olyan hangos volt, szóval bementem, és elmondtam apának, mi történik. Így amikor kijöttem, füstöt láttam a dombon, de nem volt nagy, fekete füstfelhő, hanem csak szürke”

– idézte fel a szemtanú.

Más szemtanúk arról számoltak be, hogy a zuhanás előtt is furcsa volt a helikopter hajtóműve.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés