hirdetés
Sport

Huszonhét évesen meghalt Patrick Day bokszoló

hirdetés
Huszonhét évesen meghalt Patrick Day bokszoló, miután négy nappal halálát megelőzően súlyos agysérülést szenvedett a Charles Conwellel vívott küzdelme során.
Boksz
Már több haláleset is történt ebben az évben a meccsek közben szerzett sérülések miatt (Forrás: pixabay.com / andreas160578)
hirdetés

Az amerikai sportoló szombaton a tizedik körben szenvedte el a sérülést Chicagóban, aminek következtében kómában tartották őt. Szerdán megerősítették, hogy Patrick "a családja, közeli barátai és a bokszcsapata tagjai körében” elhunyt.

A közleményben felidézik, hogy a bokszoló nemcsak szeretett fiú és testvér volt, de sokaknak jó batárja is, és kedvessége, pozitivitása, nagylelkűsége maradandó nyomot hagyott mindenkiben, akivel csak találkozott. 

hirdetés

A BBC szerint a bokszolót hordágyon vitték ki, miután a sérülést elszenvedte. 

A sportoló Lou DiBella közleménye szerint nem azért bokszolt, mintha erre rászorult volna: jó családból származott, okos és tanult volt, és más módot is talált volna a megélhetésére. Mégis azt választott, hogy bokszol, az ezzel járó kockázatokkal pedig tisztában volt. 

„A bokszolás olyasmi volt, amit Pat szeretett csinálni. Így inspirált embereket, és ezáltal olyasmit csinált, ami közben elemében érezte magát”

– írja a közlemény.Charles Conwell már másnap megfogalmazott egy levelet, amelyben azt írta, „soha nem állt szándékában, hogy ez történjen”, és csupán arra törekedett, hogy nyerjen. 

„Ha visszacsinálhatnám, megtenném. Senki sem érdemli, hogy ez történjen vele”

– fogalmazott a levélben. 

Patrick Day egyébként huszonkét mérkőzéséből tizenhetet zárt győzelemmel, négy vereséget szenvedett el, és egy mérkőzés zárult döntetlennel. 

Júliusban az orosz Maxim Dadashev és az argentin Hugo Santillan is a bokszolás közben elszenvedett sérüléseik következtében hunytak el. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019