hirdetés
Sport

Kettős vereség után az Európa-ligában szerepelhet a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán is 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boystól, így a svájci csapat kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg a magyar bajnok az Európa-liga főtábláján szerepelhet.

Kettős vereség után az Európa-ligában szerepelhet a Ferencváros
hirdetés

Ez lesz sorozatban a negyedik szezon, hogy magyar csapat is érdekelt az egyik európai kupasorozat főtábláján, a Ferencváros pedig egymás után harmadik alkalommal küzd majd ősszel: 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligájában.

Az Európa-liga csoportkörének sorsolását pénteken rendezik.

BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:

Ferencvárosi TC-Young Boys (svájci) 2-3 (2-1)

hirdetés

Groupama Aréna, 20 677 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)

Továbbjutott: a Young Boys kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.
gólszerzők: Wingo (18.), R. Mmaee (28.), illetve Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (93.)
piros lap: Laidouni (64.)
sárga lap: Zachariassen (31.), Laidouni (58., 64.), Civic (67.), Wingo (70.), R. Mmaee (81.), illetve Martins (67.)
Ferencvárosi TC:
----------------

Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic - Uzuni, Somália (Mak, 86.), Laidouni, Zachariassen - Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee

Young Boys:
-----------

Von Ballmoos - Macerias, Camara, Zesiger, Garcia - Fassnacht, Sierro (Aebischer, 62.), C. Martins, Ngamaleu - Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.)

I. félidő:
----------
4. perc: a jobbról érkező szögletet Zesiger hat méterről védhetetlenül fejelte a kapu jobb oldalába (0-1).
18. perc: Ryan Mmaee remekül tört be a 16-os jobb oldalán, lágyan középre emelt labdáját a vendégek kapusa éppen az érkező Wingo elé paskolta, a zöld-fehérek jobbhátvédjének pedig nem okozott gondot az üres kapuba passzolnia (1-1).
27. perc: Uzuni bal oldali szögletére Ryan Mmaee érkezett a rövid oldalon, és közelről a hálóba csúsztatott (2-1).
II. félidő:
-----------
56. perc: Elia egy egyszerű lövőcsellel csúnyán átverte a jobb szélen Civicet, így senkitől sem zavartatva adhatott be, hajszálpontos labdáját pedig a középen érkező Fassnacht hét méterről a hálóba lőtte (2-2).
72. perc: Ngamaleu tört a 16-oson belülre, Wingo hátulról akasztotta. Siebatcheu jobb alsó sarokba tartó büntetőjét Dibusz hárította.
93. perc: a csereként pályára lépő Mambimbi lépett ki a védők közül, majd 14 méterről kilőtte a bal alsót (2-3).

Már 45 perccel a találkozó előtt fantasztikus hangulat uralkodott a szinte telt házas Groupama Arénában, ahol a kezdő sípszóra alig maradt üres szék. Az FTC szurkolótábora ezúttal fehérbe öltözött, aminek a bevonuláskor nagy szerepe volt, mivel a tábor a Bajnokok Ligája egyik szimbólumát, a csillagos labdát megformázva köszöntötte a csapatokat, egyúttal jelezte, mindent megtesz azért, hogy kedvencei idén is a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján szerepeljenek.

A svájciak gyorsan lelohasztották a hangulatot, mivel már a negyedik percben megszerezték a vezetést egy szöglet utáni fejesgóllal. A Young Boys a vezetés után visszaállt, de nem tudta sokáig őrizni az eredményt, mert kapusa nagyot hibázott, így a 18. percben egyenlített a Ferencváros. A svájciak rögtön felpörögtek és néhány perccel később csak a kapufa mentette meg a magyar bajnokot. A hazaiak ugyanakkor gyorsan visszavették a kezdeményezést és nagy nyomás alá helyezték riválisukat, a 27. percben pedig egy szöglet után átvették a vezetést, ezzel döntetlenre alakítva a párharc állását. A szünetig picit megnyugodtak a kedélyek, újabb gól nem esett.

A fordulást követően a Young Boys vette át az irányítást, már a hazaiak térfelén letámadott és bő tíz perc után egyenlített. A 63. percben kis híján eldőlt a továbbjutás kérdése, de Ngamaleu fantasztikus emelése kijött a kapufáról, viszont így is nehéz helyzetbe került a Ferencváros, mivel pillanatokkal később Laidouni megkapta második sárga lapját.

A 72. percben újra lezárhatta volna a párharcot a Young Boys, de Dibusz életben tartotta a Ferencváros reményeit azzal, hogy kivédte Siebatcheu 11-esét. A tíz emberrel futballozó Ferencváros a hajrában már nem tudott komoly helyzetet kialítani, a svájciak viszont egy kontra végén még az utolsó pillanatban betaláltak, így kettős győzelemmel jutottak a BL csoportkörébe.

"Általában négy gól elég szokott lenni a továbbjutáshoz, ebben a párharcban viszont ez kevés volt. Túl könnyű gólokat engedtünk az ellenfelünknek, az első félidőben nagy erőt kellett invesztálnunk abba, hogy visszajöjjünk a meccsbe, így egy kicsit elfáradtunk a végére. Összességében azért elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de ez most nem volt elég ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe jussunk" - értékelt Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője.

"Ugyan sikerült hárítanom a 11-est, de sajnos már nem igazán volt esélyünk a gólra. Nagy munkát tett bele a csapat a meccsbe, az első félidő várakozáson felüli, szenzációs volt, ahogy a hangulat is. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy nincs aki ezt elvehetné tőlünk, de sajnos nem tudtuk megtartani a labdákat. Ami az első játékrészben működött, az a másodikban már nem, az ellenfél pedig egy kis hibát kihasználva egyenlített. Ez már olyan volt, mintha a Bajnokok Ligája csoportkörében játszottunk volna, nem fér bele a legapróbb hiba sem. Azonban én büszke vagyok a csapatra a négy párharcot tekintve, ezt sikerként kell megélni még akkor is, ha most csalódottak vagyunk" - fogalmazott a kapus Dibusz Dénes.

Forrás: MTI

(A borítókép forrása: MTI/Illyés Tibor)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés