hirdetés
Sport

Kiejtette a Liverpool az RB Leipziget

A Liverpool a visszavágóban 2-0-ára győzte le az RB Leipziget, amelynek keretében Gulácsi Péter is játszott, így kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel búcsúztatták a csapatot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Kiejtette a Liverpool az RB Leipziget
hirdetés

A mérkőzés legelején, már a harmadik percben komoly lehetőség adódott Thiago számára, aki egy ziccert hibázott el, s később is részben Gulácsi védései előzték meg a Liverpool fölényét.

A második félidőben a 65. percben Sorloth fejelt a kapufára, s kicsivel később Szalah megszerezte a vezetést a Liverpoolnak.

Mané kisvártatva a frissen beállt Origitől kapott gólpasszt, amelyet sikerré is kovácsolt, s mivel a mérkőzés végéig nem is született újabb gól, így az előző mérkőzéshez hasonló eredménnyel zárult a visszavágó is.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó (az MTI összesítője szerint):

hirdetés

FC Liverpool (angol)-RB Leipzig (német) 2-0 (0-0)


Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Clément Turpin (francia)

gólszerzők: Szalah (70.), Mané (74.)
Továbbjutott: az FC Liverpool, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

FC Liverpool:

-------------

Alisson Becker - Alexander-Arnold, Phillips, Ozan Kabak, Robertson (Cimikasz, 90.) - Thiago (Keita, 72), Wijnaldum (Milner, 82.), Fabinho - Szalah, Diogo Jota (Origi, 71.), Mané (Oxlade-Chamberlain, 90.)

RB Leipzig:

-----------

Gulácsi - Nkunku, Klostermann, Upamecano, Mukiele, Adams - Forsberg (Kluivert, 60.), Kampl (Sorloth, a szünetben), Sabitzer, Olmo (Haidara, 72.) - Poulsen (Hvang, 60.)

A mérkőzést azért rendezték Budapesten, mert a koronavírus-járvány miatt bevezetett német beutazási szabályok miatt ott nem lehetett ezt megtenni.

A német csapatnál Szoboszlai Dominik a sérülése miatt ezúttal sem lépett pályára, Willi Orbán pedig kézműtétje után csak a kispadról figyelte a meccs eseményeit.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés