hirdetés
Sport

Kikapott a magyar válogatott az angoloktól

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott csütörtökön a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapattól a Puskás Arénában, ezzel a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában.

Kikapott a magyar válogatott az angoloktól
hirdetés

Marco Rossi együttese vasárnap Albániában folytatja szereplését.

Az angolok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot, a magyarok jelenleg a harmadik helyen állnak a lengyelek mögött.

Vb-selejtezők, I csoport, 4. forduló:

Magyarország-Anglia 0-4 (0-0)

hirdetés

Puskás Aréna, v.: Cüneyt Cakir (török)

gólszerzők: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)
sárga lap: Bolla (35.), Orbán (58.), illetve Rice (54.), Sterling (56.)
Magyarország:
-------------

Gulácsi Péter - Bolla Bendegúz (Varga Kevin, 70.), Kecskés Ákos, Willi Orbán, Szalai Attila, Fiola Attila - Schäfer András, Kleinheisler László (Gazdag Dániel, 82.) - Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Sallói Dániel, 66.) - Szalai Ádám

Anglia:
-------

Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw - Kevin Phillips, Declan Rice (Jordan Henderson, 88.) - Raheem Sterling, Mason Mount (Jesse Lingard, 85.), Jack Grealish (Bukayo Saka, 88.) - Harry Kane

II. félidő:
55. perc: Grealish remek ütemben ugratta ki a bal oldalon hatalmas sprintben érkező Mountot, aki középre passzolt, az ötösön pedig a teljesen üresen álló Sterlingnek nem okozott gondot a kapu bal oldalába továbbítania (0-1).
63. perc: Sterling lövésszerű beadása pont úgy pattant meg Szalai Attilán, hogy az tökéletes lett a rövid saroknál érkező Kane-nek, aki egy csukafejessel így meg tudta előzni Gulácsit (0-2).
69. perc: Shaw bal oldali szögletét az érkező Maguire hét méterről, nagy erővel fejelte kapura, Gulácsi csak beleérni tudott a labdába, amely így a hálóban kötött ki (0-3).
87. perc: Grealish cselezgetett a 16-oson belül, majd a hátulról érkező Rice elé tálalt, a középpályás gyengécske próbálkozása átsuhant a lábak alatt, Gulácsi pedig nagyot hibázott és a labda a hóna alatt a hálóba csorgott (0-4).

"Kövessétek a régi nagy legendák útját" - üzente a válogatottnak a magyar szurkolótábor, amely az Évszázad mérkőzésének végeredményét, azaz a 6-3-at idézte meg a himnuszok alatti élőképével.

Nyomasztó fölényben futballozott a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapat, az első félidőben a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. Ugyanakkor a vendégek igazán nagy helyzetig nem jutottak el, olykor Kane lőtt távolról, a másik oldalon pedig Szoboszlai szabadrúgása jelentett veszély, de gól a szünetig nem született.

Nem sokkal a fordulást követően Kane lépett ki ziccerben, de közeli lövését Gulácsi hárította. Az 55. percben már a Leipzig kapusa is tehetetlen volt Sterling közeli lövésével szemben, majd a vendégek negyedóra alatt el is döntötték az összecsapást: előbb Kane fejelt közelről a hálóba, majd Maguire egy szöglet után volt eredményes.

A magyar válogatott szétesett, Kane akár mesterhármassal is zárhatta volna az estét, a hajrában pedig még az általában megbízható Gulácsi is összehozott egy gólt a riválisnak, így alakult ki a végeredmény.

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés