hirdetés
TechTud

Az ausztrálokat egy kontakt-követő alkalmazás letöltésére kérik

hirdetés
Az ausztrál kormány arra kérte az ország több millió polgárát, hogy töltsék le a koronavírus kontakt-követő alkalmazását.
Telefon
Az ausztrálokat egy kontaktkövető alkalmazás letöltésére kérik (Forrás: pixabay.com / Jan Vašek)
hirdetés

Scott Morrison miniszterelnök azt mondta, hogy az alkalmazás széleskörű használata egy „belépőjegyet” jelent a normális életbe való visszatéréshez olyan hamar, amennyire csak lehet – számol be róla a BBC

Hárommillió ember már letöltötte a COVIDSafe nevű applikációt azóta, hogy vasárnap este elérhetővé tették azt – közölte az ausztrál kormány. 

hirdetés

Azt is közölték, hogy a „maximális hatékonyság” érdekében a lakosság mintegy negyven százalékának le kellene töltenie az alkalmazást. 

„Ahhoz a tényhez tudnám hasonlítani, hogy amennyiben ki akarsz menni, mikor süt a nap, naptejet kell kenned magadra. Ez ugyanilyen dolog”

– jelentette ki a miniszterelnök. 

Ausztráliának sikerült laposítania a járványgörbét, olyannyira, hogy egyetlen egy újabb fertőződés volt, amelyről keddre tudomást szereztek, s annak forrása nem ismert.

A kormány azt tervezi, hogy kiterjeszti a Covid-19 megfigyelést, miután szerdán tíz millió tesztelőeszközt tettek elérhetővé. 

Az országban összesen megközelítőleg 6700 fertőződést dokumentáltak eddig, a koronavírussal összefüggő halálozások száma pedig 88 fő. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019