hirdetés
TechTud

Ha van nem használt telefonod, irány az állatkert!

hirdetés
Nemes célra is felajánlhatják régi mobilkészülékeiket azok, akik szívükön viselik környezetünk sorsát, s ehhez most nem is kell távolabb menniük a budapesti állatkert főkapujánál.
Okostelefon
A telefonok előállításához bányászott fémek gyakran a veszélyeztetett állatok élőhelyéről származnak (Forrás: pixabay.com / Pexels)
hirdetés

A Fővárosi Állat- és Növénykert Alapítványa a Jane Goodall Intézet kezdeményezéséhez csatlakozva elromlott, megunt és már nem használt mobiltelefonokat gyűjt, amelyeket a főkapu melletti irodában lehet leadni, míg az iskolai osztályok telefon-visszagyűjtő versenyen is részt vehetnek. 

Az InfoRádiónak Montskó Éva, a Budapesti Állatkertért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy nem annyira a mobiltelefonok károsítják a környezetet, hanem inkább az előállításuk során felhasznált ércek és ritka fémek, amelyeket éppen az afrikai gorillák és más élőlények eredeti élőhelyén bányásznak. 

hirdetés

Kiderült már az is, hogy az akciót az állatkert kétéves gorillacsemetéje, Indigó népszerűsíti majd. 

Az iskolák számára versenyt is hirdettek, ahol az adott hónapban legtöbb, használaton kívüli telefont begyűjtő és az alapítványhoz juttató osztály olyan különleges állatkerti látogatást nyer, amelynek során a gorillák gondozói a lehető legközelebb viszik a gyerekeket ezekhez az emberszabásúakhoz. 

A magánszemélyek gyűjtését is fogadják, ráadásul még csak be sem kell menni az állatkertbe, hanem elég a főkapu mellett jobbra található irodába vinni a telefonokat.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019