hirdetés
TechTud

Ígéretesnek tűnt, de kudarcba fulladt egy lehetséges koronavírus-kezelés Kínában

hirdetés
A Kínában kipróbált vírusellenes szerek kombinációjának hatására sem gyógyultak meg hamarabb az emberek, mint a kontrollcsoport tagjai.
Egészségügy
Még folyik a hatékonynak tekinthető kezelések kidolgozása (Forrás: pixabay.com / Bru-nO)
hirdetés

Kínai tudósok kiábrándító eredményekről számoltak be az első lehetségesnek ígérkező COVID-19 elleni gyógymód tesztelésével kapcsolatosan, ugyanis a szer nem váltotta be az előzetes reményeket – derül ki a Washington Post cikkéből. 

A két, mára a HIV ellen széles körben használatos antivirális (vírusölő) szer – lopinavir és ritonavir – kombinációja nem segített a betegek tüneteinek gyorsabb enyhítésében a szokásos ellátásnál. A kutatás során 199, kórházban ápolt és súlyosan beteg embert figyeltek meg, az eredményeket pedig szerdán publikálták a New England Journal of Medicine nevű lapban.

hirdetés

Más megfigyelések nehezen értelmezhető eredményt hoztak – ezek szerint a halálesetek ritkábbak voltak az emberek azon csoportjában, akik kaptak a gyógyszerekből, viszont ez nem tekinthető mérvadó adatnak, mert eleve azok tartoztak a kontrollcsoportba, akik kevésbé voltak rosszul. 

Mindeközben azonban Marseille-ben ennél kecsegtetőbb eredményt sikerült elérni egy kezeléssel, így egy újabb kórházban is bevezetik majd azt, egyelőre természetesen csak kísérleti jelleggel – számol be róla az InfoStart.hu a francia kormány szóvivőjének tájékoztatása alapján. 

Az érintett gyógyszer egyébként a hidroxiklorokin – ezt Azithromycin nevű vírusölővel kombinálják –, amelyet Didier Raoult professzor mostanra több mint egy hónapja alkalmaz koronavírusos betegek kezelésére. Összesen eddig 24 személynél próbálták ki a kezelést, és a háromnegyedüknél hat nap után eltűnt a koronavírus.

Fontos ugyanakkor, hogy egyelőre nem tekinthető tudományosan bizonyítottnak, hogy a kezelés hatékony volna. Ennek megállapításához más, független orvoscsoportok munkájára is szükség van. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019