hirdetés
TechTud

Koronavírus-szupervariáns megjelenésére is számít egy tudós

Sai Reddy, a svájci ETH műszaki intézet munkatársa szerint jövőre egy úgynevezett szupervariáns jöhet létre, amely ellenállhat a jelenleg rendelkezésre álló koronavírus elleni vakcináknak, így azok helyett újak fejlesztése válhat szükségessé.

Koronavírus-szupervariáns megjelenésére is számít egy tudós
hirdetés

A tudós szerint a meglévő koronavírus-variánsok kombinációjával létrejöhet egy, az eddiginél sokkal veszélyesebb vírus, amivel a járvány újabb fázisába léphet – írja a Paraméter.sk portál.

A legveszélyeztetettebbek azok lehetnek, akik egyáltalán nem kaptak oltást a koronavírus ellen, de összességében is veszélyesebb lehet a „Covid-22”, mint amit jelenleg tapasztalhatunk.

Sai Reddy úgy véli, hogy a következő években újabb oltások válhatnak szükségessé, ugyanis a világ jelenleg is növekedő fenyegetéssel küzd, amely szerinte egy életen át is elkísérhet minket.

A tudós a Blick német lapnak kifejtette, hogy a delta variáns miatt már nem is COVID-19-ről kellene beszélnünk meglátása szerint. Emellett kitért rá, hogy aki nem oltatja be magát, az „biztosan megfertőződik”, s a delta vírustöltetének nagyságrendje miatt a be nem oltottak szuperterjesztőkké válhatnak.

hirdetés

Valószínűsítette egy olyan variáns létrejöttét, amelynél már nem lehet csak az oltásra támaszkodni, de oltásokból is újabb, a megjelenő variánsokhoz igazodó készítményekkel kell felkészülni.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Gerd Altmann)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés