hirdetés
TechTud

Újraindítja Tokióban az önműködő járműveit a korábbi baleset ellenére a Toyota

A Toyota ismét munkába állította a tokiói paralimpiai faluban az autonóm járműveit egy balesetet követően.

Újraindítja Tokióban az önműködő járműveit a korábbi baleset ellenére a Toyota
hirdetés

Az autonóm e-Palette buszok közlekedését azért függesztették fel ideiglenesen, mert az egyik jármű múlt héten elütött egy látássérült sportolót, aki ugyan nem szenvedett súlyosabb sérülést, de végül nem tudott részt venni a dzsúdósok 81 kilogrammos kategóriájának versenyében a japán csapat részeként.

A baleset még múlt héten csütörtökön történt, s a sportoló kisebb horzsolásokat és vágásokat szenvedett következtében – idézi fel a BBC.

Az e-Palette buszokon a történtek után újabb emberi vezető is lesz, akinek a feladata a hasonló balesetek kockázata esetén történő beavatkozás lesz, így megelőzve, hogy más gyalogosok vagy utasok is veszélybe kerüljenek.

A Toyota hétfői közleményében úgy fogalmazott, hogy a jármű szenzora ugyan észlelte az átkelő gyalogost, és aktiválódott is a vészhelyzeti fékrendszer, valamint az operátor is aktiválta a vészféket, de ennek ellenére még az előtt bekövetkezett a baleset, hogy teljesen meg tudott volna állni a busz.

hirdetés

Mostantól az operátorok a járművek sebességét is szabályozhatják majd, és nemcsak egy, hanem kétfős személyzet lesz a fedélzeten a balesetek elkerülésének érdekében. Újabb biztonsági célzatú változás, hogy a veszélyre figyelmeztető hangok hangosabbak lesznek, és a paralimpiai falu forgalmasabb részein több támogatást kapnak a gyalogosok az áthaladásban.

A Toyota egyébként együttműködik a helyi rendőrséggel a baleset okainak vizsgálatában.

(A borítókép forrása: By TTTNIS - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83505578)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés