Hozzávalók kb. két tucat kekszhez:
- 280 gramm búza finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál só
- 170 gramm kókuszolaj vagy növényi olaj
- 135 gramm barna cukor
- 100 gramm kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 180 gramm csokicsepp
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a keményítőt és a sót, majd tegyük ezt félre, és egy másik, nagyobb tálban keverjük össze a tojást, olajat, cukrokat és a vaníliát.
- Fokozatosan keverjük össze a két tál tartalmát, majd adjuk hozzá a csokicseppeket is.
- Egy kanállal vagy fagyikiszedővel alakítsunk ki kis gömböcöket a tésztából, s egymástól távolabb helyezzük őket a tepsire.
- Süssük a kekszeket 8-10 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek a széleik – de vigyázzunk, hogy ne süssük túl. Ha még puha, attól sem kell megijedni.
- Vegyük ki a kekszeket a sütőből, s hagyjuk őket kb. 10 percig hűlni.