hirdetés
Életmód

Ha a csirkeszárny nem is a kedvenced, ezt a ropogós BBQ változatot érdemes kipróbálni

Egyesek rajonganak a csirkeszárnyért, mások viszont inkább kerülik, azonban vannak olyan receptek, amelyek még az utóbbiak véleményét is nagy eséllyel képesek átformálni. Erre példa ez a sütőben is süthető ropogós, BBQ ízvilágú csirkeszárny.

Ha a csirkeszárny nem is a kedvenced, ezt a ropogós BBQ változatot érdemes kipróbálni
hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm csirkeszárny (a szárnyvégek nélkül)
  • 2 evőkanál olaj
  • Fél teáskanál só
hirdetés
  • Egy teáskanál fokhagyma por
  • Egy teáskanál füstölt pirospaprika
  • Fél teáskanál őrölt feketebors

A szószhoz

  • 240 gramm barbecue szósz
  • Negyed csésze méz
  • Két evőkanál ketchup

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, illetve béleljünk sütőpapírral egy tepsit, fölé pedig helyezzünk egy sütőrácsot.
  1. Helyezzük a csirkeszárnyakat egy nagy tálba, adjuk hozzá az olajat, majd forgassuk meg, hogy mindenhol olajos legyen.
  1. Egy kisebb tálban keverjük össze a sót, a fokhagyma port, a füstölt paprikát, illetve a borsot.
  1. Utóbbi keveréket töltsük a nagy tálba, és dolgozzuk össze a csirkeszárnyakkal.
  1. Egymás mellett helyezzük el a csirkeszárnyakat úgy, hogy ne fedjék egymást, és süssük őket 40-45 percig a rácson, közben húsz perc után megfordítva őket.
  1. A szósz elkészítéséhez egy kisebb lábasban keverjük össze, s melegítsük fel a hozzávalókat, és mikor épp forrni kezd, kis láng felett két-három percig kevergetve melegítsük tovább.
  1. Kenjünk a szószból a csirkeszárnyakra, majd süssük őket újabb 10-15 percig, amíg szépen rákaramellizálódik a szósz.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés