Hozzávalók:
- 1 kilogramm csirkeszárny (a szárnyvégek nélkül)
- 2 evőkanál olaj
- Fél teáskanál só
- Egy teáskanál fokhagyma por
- Egy teáskanál füstölt pirospaprika
- Fél teáskanál őrölt feketebors
A szószhoz
- 240 gramm barbecue szósz
- Negyed csésze méz
- Két evőkanál ketchup
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, illetve béleljünk sütőpapírral egy tepsit, fölé pedig helyezzünk egy sütőrácsot.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat egy nagy tálba, adjuk hozzá az olajat, majd forgassuk meg, hogy mindenhol olajos legyen.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a sót, a fokhagyma port, a füstölt paprikát, illetve a borsot.
- Utóbbi keveréket töltsük a nagy tálba, és dolgozzuk össze a csirkeszárnyakkal.
- Egymás mellett helyezzük el a csirkeszárnyakat úgy, hogy ne fedjék egymást, és süssük őket 40-45 percig a rácson, közben húsz perc után megfordítva őket.
- A szósz elkészítéséhez egy kisebb lábasban keverjük össze, s melegítsük fel a hozzávalókat, és mikor épp forrni kezd, kis láng felett két-három percig kevergetve melegítsük tovább.
- Kenjünk a szószból a csirkeszárnyakra, majd süssük őket újabb 10-15 percig, amíg szépen rákaramellizálódik a szósz.