Életmód

Ha kíváncsi vagy rá, milyen a híres pumpkin spice latte, otthon is kipróbálhatod!

Az ősz beköszöntével az Egyesült Államokban hirtelenjében mindenféle ételből és italból megérkeznek a sütőtökpite-ízesítésűek. Egy finomság azonban kiemelkedik a többi közül, és itthon is sokan ismerik és szeretik – ez pedig a pumpkin spice latte.

Ha kíváncsi vagy rá, milyen a híres pumpkin spice latte, otthon is kipróbálhatod!
hirdetés

Sütőtökpite ízesítésű gumicukrok, kávék, teák, muffinok, sőt, akár vagdalt húsok is megjelennek olykor az őszi időszakban az amerikai boltok polcain. A szezonális furcsaságok mellett persze vannak olyan ételek és italok is, amelyeknek kifejezetten jól áll a sütőtökpite-ízesítés. Ilyen a sokak által kedvelt pumpkin spice latte is, amely lényegében otthon is pillanatok alatt elkészíthető.

A hűvösebb reggeleken mindennél jobban tud esni, amint a forró kávé mellé kellemesen tejes, enyhén fűszeres ízvilágot kapunk, s aki nem is nagy rajongója az ősznek, valószínűleg a kezeit melengető, illatos lattét szorongatva ő is boldogsággal éli át ennek az évszaknak a hangulatát.

Hozzávalók:

Két csésze tej (legalább 2 százalékos, de jó, ha több)

hirdetés

Két evőkanál sütőtökpüré

2-3 evőkanál cukor (lehet barna- vagy nádcukor is)

Egy teáskanál vanília kivonat vagy 1,5-2 teáskanál bourbun vaníliás cukor

Fél teáskanál sütőtökpite fűszerkeverék a kávéba, plusz egy kevés a tálaláskor a díszítéshez

Fél csésze frissen lefőzött, forró espresso kávé

Tejszínhab a kész kávé tetejére

Elkészítés:

Egy kisebb lábasban melegítsük fel (de ne forraljuk) a sütőtökpürét, tejet és cukrot, majd vegyük le a tűzről a lábast, és a tejhez keverjük hozzá a vaníliát, a fűszereket és a frissen lefőzött kávét.

Töltsük ki két csészébe vagy lattés pohárba a kávét, majd a tetejét tejszínhabbal és némi fűszerkeverékkel, esetleg édes sziruppal díszítsük.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés