Hozzávalók (egy darab csokidobozhoz):
- Egy csésze (240 ml) habtejszín;
- 1 evőkanál espresso kávépor;
- 2 evőkanál porcukor;
- 6 nagyobb, lehetőleg szabályos négyzet alapú kocka csoki;
- Olvasztott fekete csoki
- Olvasztott fehér csoki
- Egy szem eper
- Tejszínhab
Elkészítés:
- Egy nagyobbacska tálban keverjük össze a habtejszínt és a kávéport, majd adjuk hozzá a porcukrot is, és verjük fel robotgéppel, míg kellemesen lágy, krémes, habos állagot nem kapunk.
- Takarjuk le, és tegyük egy időre a hűtőszekrénybe a krémet.
- A csokoládédobozka elkészítéséhez illesszünk egy középre helyezett kocka négy oldalára négy másik kockát, majd állítsuk ez utóbbiakat úgy, hogy egy szép, zárt alakzatot formáljanak. A széleket „zárjuk” és rögzítsük az olvasztott csokival.
- A legfelső kockát díszíthetjük az olvasztott fehér csokoládéval, de ezt még ne tegyük rá, csak majd a végén.
- Várjuk meg, amíg szobahőmérsékleten megszilárdul minden olvasztott csoki a dobozkán és annak tetején, majd vegyük elő a hűtőből a krémet, s kanalazzuk egy habzsákba.
- A habzsák tartalmát nyomjuk bele a dobozkába, majd dekorálhatjuk egy szem eperrel, egy kis plusz csokiöntettel, illetve tejszínhabbal is.
- Végezetül helyezzük a dobozka tetejére a legfelső csokikockát, és már el is készültünk!