Egy hagyományos, citromlével készült limonádé is nagyon finom tud ugyan lenni, de alább mutatunk néhány olyan variációt is, amivel egy kis színt vihetünk a nyári hőségben a mindennapokba.
Brazil limonádé
Hozzávalók:
Három lime negyedekre vágva
Egyharmad csésze édes sűrített tej
Egyharmad csésze cukor
Négy csésze hideg víz
A fogyasztáshoz néhány lime-szelet, illetve jég
Elkészítés:
Keverjük össze alaposan a víz egy részével a további összetevőket, majd szűrjük le a levet. Ekkor adjuk hozzá a léhez a további vízmennyiséget. Keverjük ismét, majd töltsük poharakba, vagy már a kancsóban adjuk hozzá a jeget.
**Eper-görögdinnye limonádé **
Hozzávalók:
Egy csésze cukor
Két csésze forró víz
Fél csésze megpucolt, apróra vágott eper
Egy közepes méretű görögdinnye felkockázva
Két csésze citromlé
Jégkocka
Elkészítés:
A cukrot forró lévő vízben keverjük el. A gyümölcsöket alaposan turmixoljuk össze, szűrjük le, s tegyük egy kancsóba. Keverjük hozzá a citromlevet és a vizet is, majd adjunk hozzá jeget, és töltsük poharakba.
Narancsos limonádé
A hagyományos limonádétól ez csak annyiban különbözik, hogy közel feleannyi frissen facsart narancslevet is adunk hozzá, mint amennyi citromlével dolgozunk – tehát mindenki a saját ízlése szerint készítheti el az italt, amit egy kis narancslével egészíthet ki.
Bubis kivilimonádé
Hozzávalók:
Hét darab érettebb, megpucolt és felkockázott kivi
Háromnegyed csésze cukor
Háromnegyed csésze citromlé
Egy liter jól lehűtött, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
Elkészítés:
A megpucolt és felkockázott kivit turmixoljuk le, majd szűrjük le. Keverjük bele a vízbe, és adjuk hozzá a citromlét és a cukrot is, amelyeket ugyancsak keverjünk el. Adjunk hozzá jégkockát, töltsük poharakba fogyasztás előtt.
(A borítókép forrása: pixabay.com / Susanne Jutzeler)