hirdetés
Életmód

Igazi tavaszi csemege a cheddar sajtos medvehagymás pogácsa

Sokak kedvenc tavaszi fűszere a medvehagyma, amelyet szerencsére egyre többször találni meg a boltokban és a piacokon is – sőt, akár kiskertben, cserépben is nevelhető. A receptek tárháza kimeríthetetlen, ezúttal viszont egy nagyon finom pogácsa elkészítésének módját mutatjuk be.

Igazi tavaszi csemege a cheddar sajtos medvehagymás pogácsa
hirdetés

Hozzávalók:

  • 500 gramm finomliszt
  • 1 teáskanál élesztőpor
  • 120 gramm hideg vaj
hirdetés
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 130 gramm reszelt cheddar sajt
  • Egy csokornyi (kb 50 gramm) apróra vágott medvehagyma
  • 250 ml tej
  • 2 M-es méretű tojás (+1 kisebb a pogácsák megkenéséhez)
  • Só, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben béleljünk sütőpapírral egy nagyobb tepsit.
  1. Dolgozzuk össze egy tálban a lisztet az élesztőporral, sütőporral, sóval majd a vajjal is. Akkor jó, ha már javarészt elmorzsoltuk a vajat a liszttel kisebb darabokra.
  1. Keverjünk el a tésztában 100-110 gramm reszelt sajtot, valamint adjuk hozzá a medvehagymát is.
  1. Adjuk hozzá a tejet és a tojást, keverjük el, majd dolgozzuk a kezünkkel egybe a tésztát.
  1. Lisztezett felületen nyújtsuk 2,5 cm vastagságúra a tésztát, majd szaggassuk ki a pogácsákat. A maradékot gyúrjuk össze, majd ismételjük vele az előbbi lépéseket.
  1. Kenjük tojással a pogácsák tetejét, majd helyezzünk mindegyikre egy-egy nagyobb csipetnyi reszelt sajtot.
  1. Süssük a sütőben a pogácsákat 14-18 percig, vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek.
  1. Egy sütőrácson hagyjuk hűlni őket pár percig, majd tálalhatjuk is.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés