hirdetés
Életmód

Így készül sokak kedvence, a konfitált kacsacomb

Mennyei fogás a konfitált kacsacomb, és ráadásul nem is különösebben bonyolult az elkészítése. Persze, azt nem állíthatjuk, hogy pikk-pakk elkészül, de éppen a hosszas előkészítés adja meg azt a zamatot a fogás számára, ami miatt olyan sokan kedvelik.

Így készül sokak kedvence, a konfitált kacsacomb
hirdetés

**Hozzávalók **

2 kacsacomb (alsó és felső együtt)

4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve

Fél vöröshagyma felszeletelve

hirdetés

3 teáskanál só

Rozmaring, oregánó, babérlevél vagy kakukkfű, netán ezek közül több kombinálva – friss, és nem szárított fűszer kell

800 gramm kacsazsír

Elkészítés:

  1. Törölgessük meg a kacsacombokat papírtörlővel, ezzel az esetleges látható szennyeződéseket és nemkívánatos folyadékot eltávolítva a felületéről. (Megmosni nem ajánlatos!)
  1. Szórjunk sót egy mély tál aljára, majd tegyük rá a fokhagyma felét, a hagyma negyedét, valamint ízlés szerint egy adagnyit a friss fűszerekből.
  1. Helyezzük erre egymás mellé a kacsacombokat, majd szórjuk rá a maradék sót, és a fokhagyma, fűszerek, hagyma megmaradt részét.
  1. A tálat letakarva tegyük hűtőbe 2 napra.
  1. Sütés előtt melegítsük a sütőt 115 fokra.
  1. A hűtőből kivett kacsacombokról törölgessük le a felesleges sót, fűszert, hagymát, és egy sütőedény aljára helyezzük el a combokat. A felolvasztott kacsazsírt öntsük a combokra, lehetőleg úgy, hogy teljesen ellepje őket.
  1. Süssük a combokat 2-3 órán át, vagy amíg puha és omlós nem lesz a hús.
  1. A sütőből kivéve azonnal is tálalhatóak a combok, de akár hűlés után hűtőbe is tehetjük, ahol még több napig, esetleg hétig is elállhat.

(A borítókép forrása: pixabay.com / RitaE)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés