hirdetés
Életmód

Megújul a strandfürdő Jászapátin

Mintegy 200 millió forint kormányzati támogatásból újul meg a Jászapáti Tölgyes Strandfürdő, a tervek szerint az új csúszdapark május végére elkészül - közölte a Jászság fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel.

Megújul a strandfürdő Jászapátin
hirdetés

Pócs János elmondta: a több mint nyolcezer lakosú Jászapáti a gyógyhatású termálvizes strandfürdőről ismert, nagyon sokan látogatják a kempinget is. Hozzátette: évtizedek óta nem történt felújítás a fürdőben, ezért a 2019-es költségvetés tárgyalásakor nyújtott be egy módosító indítványt ennek érdekében.

Szólt arról, hogy a 200 millió forint kormányzati támogatásból egy gyermekmedence, valamint egy csúszdapark létesül. Utóbbiban lesz egy négyszemélyes, egy "kamikaze" és egy úgynevezett turbó vagy csiga csúszda. Emellett megújul a gépészet és egy új gyógyvizes kúttal is bővül a terület.

A tervek szerint a csúszdaparkot már május végén igénybe vehetik a vendégek, a teljes beruházást nyáron adják át. Emellett a kemping önkormányzati önerőből újul meg - jegyezte meg. A strandfürdőt tavaly több mint 14 ezer, 2019-ben csaknem 50 ezer, korábban még több - például 2016-ban csaknem 57,5 ezer - vendég látogatta - számolt be Pócs János.

Forrás: MTI

hirdetés

(A borítókép forrása: pixabay.com / PublicDomainPictures)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés