hirdetés
Életmód

Mézes-mustáros sonka a sütőből

Húsvétkor az egyik legfinomabb fogás kétségkívül a sonka. Főzve, sütve, de még péksüteményekben is találkozhatunk vele az évnek ebben az időszakában, mi azonban most egy olyan receptet mutatunk, ami talán nem annyira ismert.

Mézes-mustáros sonka a sütőből
hirdetés

Hozzávalók:

4,5 kg füstölt sonka

2-3 fej vöröshagyma felkockázva

10 gerezd fokhagyma

hirdetés

Negyed csésze almaecet

Negyed csésze tört mustármag

Egy csésze narancslé

10 db szegfűszeg

Fél csésze méz

Fél csésze mustár

1 evőkanál worcestershire szósz

1 csésze barna cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy tepsibe helyezzük bele összekeverve a hagymát, fokhagymát, ecetet, mustárt, narancslevet és a szegfűszeget. Fölé rácsra helyezve tegyük a (bőrétől megszabadított) sonkát, vágjunk rajta keresztben csíkokat, majd takarjuk le az egészet alufóliával.

Süssük az egészet egy órán át, majd a hagymás szószból vegyük ki a szegfűszeget, a léből öntsünk a sonkára, majd töltsük a maradékot egy lábasba.

A hagymás szószhoz adjuk hozzá a lábasban a mézet, mustárt, cukrot és worchestershire szószt, keverjük el, majd melegítsük forrásig. 10 percen át alacsony hőfokon melegítsük tovább, szükség esetén kevergetéssel.

Kenjük a szószt a sonka tetejére, majd immár alufólia nélkül, 30-45 percen át, 170 fokon süssük tovább.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IX_zU4TDIS0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés