Életmód

Nemcsak a Balaton létezik – nagyszerű hazai tavak, ahol fürdeni is lehet

Kétségtelenül a Balaton környéke a legnépszerűbb belföldi úticél, de ha valaki kipróbálna már mást is, vagy csak nem talált időben szállást kedvenc balatoni szálláshelyére, érdemes a többi hazai tó partjánál is körülnéznie. Igazi gyöngyszemek is akadnak a magyarországi, fürdésre is használható tavak között!

Nemcsak a Balaton létezik – nagyszerű hazai tavak, ahol fürdeni is lehet
hirdetés

Bánki-tó

A Bánki-tó csodálatos természeti környezetben fekszik Nógrád megyében, és éppen erre az évre készült el néhány érdekes fejlesztés is a strand részen. Már babapancsoló is várja az érkező családokat, de az idősebb gyerekkel érkezők vagy gyermektelenek is megtalálják a számításaikat, hiszen csodálatos szépségű környéken van lehetőség megmártózni a vízben, vízibiciklizni, tenni egy sétát a part körül, vagy éppen valamivel távolabb horgászni is.

Hársas-tó, Szentgotthárd

Ezt a tavat egyesek Máriaújfalui víztározó néven ismerik, de elterjedtebb nevén a többség csak Hársas-tóként hivatkozik rá. Túl sok strandszolgáltatást nem várhatnak az ide érkezők, de az alapvető feltételek adottak: van öltöző, a tó közelében lehet parkolni, és még lángosos is üzemel a parton. Ami egészen nagyszerűvé teszi ezt a kis tavat, az a fenyvessel tarkított partszakasz, melynek ölelésében maga a tó fekszik. Arra azért számítani kell, hogy a tó medre sok helyen inkább kavicsos, ami egyesek számára talán kényelmetlen lehet.

hirdetés

Demjéni Termáltó

A Demjéni Termáltó már sokkal inkább egy termálfürdőre emlékeztethet, és nem is annyira a természetes megjelenést igyekeznek hangsúlyozni, hanem sokkal inkább egy kissé „mediterránabb” stílust próbáltak kialakítani a fürdőzők számára. A szolgáltatások tárháza is igen széles – sportolási lehetőségek, óriáscsúszda, fával fűthető szauna, sódomb, gyermekmedence és napozóágyak is várják a vendégeket.

Borostyán-tó

Zalalövő egyik éke a Borostyán-tó, ahol nemcsak a fürdésre nyílik mód, hanem kajakot, kenut, csónakot és vízibiciklit is kölcsönözni lehet. Ráadásul strandröplabda-pálya és focipálya is van a parton, a mintegy 20 állomásos erdei tornapálya mellett, ami ugyancsak támogatja az aktív kikapcsolódást.

Vadása-tó

A Vadása-tó is az Őrségben, Hegyhátszentjakabnál található, és nagy előnye, hogy aki megunta már kicsit a fürdőzést, hatalmas túrákra is indulhat a környéken. A tizenkét forrás által táplált két tórész közül a nagyobbik alkalmas a fürdőzésre is. A kisebb tó inkább természetes habitussal és megjelenéssel bír, de cserébe a horgászok okkal remélhetik, hogy kitartó munka után ponty, amur, keszegfélék, süllő, kárász, de akár balin is a horgukra akadhat. A tó környékén több kisebb-nagyobb vendéglátóhely is üzemel, így aztán attól sem kell tartani, hogy a strandolásban megéhezve túl sokat kell betevő után kajtatni.

(A borítókép forrása: Zerind - A feltöltő saját munkája, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81102417)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés