hirdetés
Életmód

Tökéletes kreatív projekt gyerekekkel: húsvéti só-liszt gyurma tojásdíszek

A húsvéti készülődés közepette érdemes olyan tevékenységekbe is belefogni, amelyben a gyerekek is részt tudnak venni, hiszen éppen ezek a közös élmények lesznek aztán a legemlékezetesebbek. A só-liszt gyurmás projektek tökéletesen alkalmasak erre a célra, és mutatunk is egyet, ami húsvétra is kiválóan alkalmas lehet!

Tökéletes kreatív projekt gyerekekkel: húsvéti só-liszt gyurma tojásdíszek
hirdetés

Nemcsak karácsonykor lehet függődíszeket készíteni – nagyon szépen mutat az, ha pár látványos ágacskára színes kifújt tojásokat, vagy éppen kifestett só-liszt gyurma tojásokat akasztunk. Ez utóbbi elkészítéséhez adunk most iránymutatást azoknak, akik szeretnének a gyerekekkel egy vidám, tavaszi projektet véghezvinni.

Hozzávalók a só-liszt gyurmához

2 csésze liszt

1 csésze finom szemű só

1 csésze víz

Ahhoz, hogy a gyurma elkészüljön, csupán össze kell keverni a fenti alapanyagokat egy nagyobb tálban, majd formázható és nyújtható is lesz a massza.

A tojások elkészítéséhez nyújtsuk ki 1-2 cm vastagra a gyurmát, majd szaggassunk belőle tojásformákat. Ha éppen nyuszi, csibe, virág forma van csak kéznél, természetesen az is megteszi, és nagyon mutatós lesz majd kifestés után az is.

A kiszaggatott formák tetejére egy szívószállal szúrjunk lyukat.

Helyezzük egy tepsire a formákat, és 100-120 fokos sütőben süssük 25-40 percen át a formákat. (Akkor lesz jó a gyurma, ha még nem barnult meg nagyon, de már szilárd.)

Hűlés után vízfestékkel is ki lehet festeni a tojást, de ha tartósabbra szeretnénk, érdemes inkább akril festéket használni. Ekkor viszont fontos, hogy olyan ruha legyen a gyerekeken, amelyik nem baj, ha festékes lesz, mert az akril festékek nem igazán jönnek ki a textilből száradás után.

Az elkészült alkotásokat ismét hagyjuk száradni, majd egy-egy szép szalaggal vagy színes zsineggel függesszük őket egy vázába helyezett száraz barkacsokorra, egy szép faágra, netán a bútorokra, ajtóra.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zzR3q7T_KH8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

hirdetés

További híreink
hirdetés