Aki szereti a kókuszos sütiket és a pudingszerű állagú pitéket, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia ezt a gyors, egyszerű, s mégis látványos finomságot. Külön említést érdemel a pite tetején kialakuló aranybarna, roppanós kókuszréteg, ami szembehelyezkedik a süti többi részének lágyságával, így igazán érdekes textúrát adva neki.
Hozzávalók:
- Négy nagy tojás
- Egy csésze porcukor
- Negyed teáskanál só
- Negyed teáskanál sütőpor
- Fél csésze finomliszt
- 2 csésze tej
- Fél csésze olvasztott, majd szoba-hőmérsékletűre hűtött vaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1,25 csésze reszelt kókusz
- Olaj vagy vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
- A kókuszreszelék kivételével egyszerűen csak tegyük turmixgépbe az összes hozzávalót, majd alaposan dolgozzuk el őket.
- Tegyük hozzá a tésztához a kókuszt is, és egy-két másodperc alatt dolgozzuk a tésztába – ügyelve viszont arra, hogy ne roncsoljuk nagyon a kókuszt, hiszen az a jó, ha a reszelék nem túl kis darabokban marad meg.
- Töltsük a tésztát egy piteformába, majd süssük 55-60 percig.
- Tálalhatjuk azon melegében, szobahőmérsékleten, vagy – kiváltképpen akkor, ha nem szeretnénk érezni a tojás ízét meghatározóként – lehűtve.
[https://www.youtube.com/embed/8s61rZr9Dxc](Nézd meg videón is!)