hirdetés
Életmód

Vegán lasagna, amiben sajt és hús sincsen

Akár a böjti időszakban is megfelelő eledel lehet ez a vegán lasagna, amely nem tartalmaz semmilyen állati eredetű alapanyagot. Aki kedveli az olaszos ízvilágot és fűszereket, annak persze az év bármely napján érdemes lehet kipróbálnia ezt a finomságot!

Vegán lasagna, amiben sajt és hús sincsen
hirdetés

Hozzávalók

A „sajtos” réteghez

800 gramm tofu

2 evőkanál citromlé

hirdetés

3 evőkanál inaktív élesztő por

Negyed csésze friss bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál bors

1 teáskanál só

A húst helyettesítő réteghez

2 csésze dió apróbb darabokra vágva

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

1 teáskanál folyékony füst aroma

1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál füstölt pirospaprika

1 teáskanál szárított oregánó

1 teáskanál szárított rozmaring

1 teáskanál bors

900 gramm apróra vágott csiperkegomba

Egy darab vöröshagyma apróra kockázva

További hozzávalók

1 üveg paradicsomszósz

1 csomagnyi lasagna tészta

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5bsYeXCxAD8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  1. Egy aprítógépben elsőként dolgozzuk simára a tofut, élesztőt, citromlét és a fűszereket.
  1. Az előbbit tegyük félre, s ugyancsak az aprítóban dolgozzuk nem túl durván darabos állagúra a diót, fokhagymát, olajat, füstaromát, szójaszószt, paprikát, rozmaringot és borsot.
  1. Egy nagyobb lábasban főzzük, majd pirítsuk a gombát 6-8 percig. Középen csináljunk helyet a hagymának, majd dinszteljük, s adjuk hozzá a diós keveréket is.
  1. Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő utasításokat követve.
  1. Egy 23*23 centiméteres sütőformában halmozzuk egymásra az alkotó rétegeket! Először helyezzünk 2 csészényit a paradicsomszószból a forma aljára, majd következzen 4 tésztalap, s erre a „sajtos” réteg. Erre egy „húsos” réteg, majd paradicsomszósz kerül, azután ismét a tészta, a „sajt”, a „hús”, és végül a paradicsomszósz jön.
  1. Takarjuk le az egészet alufóliával, majd süssük a sütőben 25 percig, s a fóliát levéve még 5-10 percig.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés