Hozzávalók
A „sajtos” réteghez
800 gramm tofu
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál inaktív élesztő por
Negyed csésze friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bors
1 teáskanál só
A húst helyettesítő réteghez
2 csésze dió apróbb darabokra vágva
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál folyékony füst aroma
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál bors
900 gramm apróra vágott csiperkegomba
Egy darab vöröshagyma apróra kockázva
További hozzávalók
1 üveg paradicsomszósz
1 csomagnyi lasagna tészta
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5bsYeXCxAD8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Egy aprítógépben elsőként dolgozzuk simára a tofut, élesztőt, citromlét és a fűszereket.
- Az előbbit tegyük félre, s ugyancsak az aprítóban dolgozzuk nem túl durván darabos állagúra a diót, fokhagymát, olajat, füstaromát, szójaszószt, paprikát, rozmaringot és borsot.
- Egy nagyobb lábasban főzzük, majd pirítsuk a gombát 6-8 percig. Középen csináljunk helyet a hagymának, majd dinszteljük, s adjuk hozzá a diós keveréket is.
- Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő utasításokat követve.
- Egy 23*23 centiméteres sütőformában halmozzuk egymásra az alkotó rétegeket! Először helyezzünk 2 csészényit a paradicsomszószból a forma aljára, majd következzen 4 tésztalap, s erre a „sajtos” réteg. Erre egy „húsos” réteg, majd paradicsomszósz kerül, azután ismét a tészta, a „sajt”, a „hús”, és végül a paradicsomszósz jön.
- Takarjuk le az egészet alufóliával, majd süssük a sütőben 25 percig, s a fóliát levéve még 5-10 percig.