hirdetés
Életmód

Villámgyors, zamatos hagymakarikák – akár rágcsának is

Szinte bámulatos, hogy milyen sokféleképpen használható fel a hagyma, amely ráadásul minden alkalommal újabb és újabb arcát tárja elénk. A sült hagymakarikák ráadásul a leheletünkre sincsenek különösebben rossz hatással, hiszen ha eléggé megsülnek, a bennük lévő illóanyagok nagy része távozik. No persze, az elkészítést azért továbbra is megkönnyezhetjük, de ennyit megér!

Villámgyors, zamatos hagymakarikák – akár rágcsának is
hirdetés

Hozzávalók egy nagyobb adag hagymakarikához:

  • Egy nagy fej vöröshagyma megpucolva, fél-háromnegyed centiméteres szeletekre vágva;
  • Egy csésze finomliszt;
  • 1/3 csésze keményítő;
hirdetés
  • Fél kiskanál fokhagyma por;
  • Egy kiskanál oregánó;
  • Egy egész, közepes méretű (M) tojás;
  • 1,5 evőkanál só;
  • Egy kiskanál őrölt, füstölt pirospaprika (aki csípősen szereti, használhat csípős piros paprikát is);
  • Háromnegyed csésze tej;
  • Olaj a sütéshez;
  • Ha ropogósra szeretnénk, akkor még 1,5 csésze panírmorzsára is szükség lesz.

Elkészítés:

  1. Egy közepes/nagy méretű tálban keverjük össze a keményítőt, a lisztet, a fokhagymaport, a paprikát, a sót és az oregánót, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, de közben ügyeljünk rá, hogy ne keletkezzenek csomók.
  1. Vágjuk a megpucolt vöröshagymát kb. 5-7 milliméter vastagságú szeletekre, majd óvatosan válasszuk őket karikákra.
  1. Mártsuk a hagymakarikákat a lisztes masszába, csepegtessük le a felesleges tésztát, majd tegyük félre, vagy kezdjük sütni máris őket.
  1. Amennyiben különösen ropogós csemegére vágyunk, úgy egy másik tálba töltsünk panírmorzsát, s még ebben is forgassuk meg a hagymákat.
  1. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd süssük ki benne a hagymakarikákat. Ez nagyjából 2-3 percet vesz igénybe, s akkor lesznek jók a karikák, ha mindkét oldaluk aranybarnára sül.
  1. Ezután szedjük őket egy törlőpapírral bélelt tálra, ahol lecsepeghet a felesleges olaj.
  1. Tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel, de akár önmagában (vagy valamilyen mártogatós szósszal) csemegeként is. Hamburger és hasábburgonya mellé a legelterjedtebb választás a hagymakarika, de jó, ha tudjuk, hogy így tálalva azért nem a legegészségesebb menüt fogyasztjuk...
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés