Hozzávalók:
Egy szép, nagy alma
Fél evőkanál fahéj
A tésztához:
Egy tojás
Két evőkanál olvasztott vaj
Egy teáskanál vanília kivonat
Háromnegyed csésze tej
Egy csésze liszt
Két teáskanál sütőpor
Fél teáskanál fahéj
Egy csipet só
A találáshoz szükség lesz még fahéjas porcukorra is, a sütéshez pedig további adag vajra
Elkészítés:
- Hámozzuk meg az almát, majd vágjuk fel nagyjából 2 centiméter vastagságú szeletekre.
- Egy teáskanállal szedjük ki az almák közepét, majd helyezzük az almaszeleteket egy közepes méretű tálba, ahol forgassuk meg őket a fahéjban.
- Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, vajat, vanília kivonatot és a tejet, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót is. Nem baj, ha marad egy-két kisebb csomó is a tésztában.
- Közepes láng felett egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd süssük aranybarnára a tésztába mártott almaszeletek mindkét oldalát.
- Tálaláskor szórjuk meg még egy adag fahéjas cukorral a kész almákat, vagy akár forgassuk is meg benne.