hirdetés
Életmód

Cukkini „lasagna” – egészséges, könnyű nyári eledel

A lasagna a jellegzetes tészta nélkül ugyan soha nem lesz lasagna, de azért egy próbát megér ez a fogás is, hiszen a nyári nagy melegben a nehéz fogásoknál jobban tudnak esni a zöldséges finomságok. Ráadásul most már a kertekben is lassan beérnek az első cukkinik a kerttulajdonosok nagy büszkeségére, amelyek méltó fogásért kiáltanak.

Cukkini „lasagna” – egészséges, könnyű nyári eledel
hirdetés

Hozzávalók:

A húsos szószhoz

  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 nagy hagyma felkockázva
hirdetés
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy áttörve
  • 45-50 dkg darált sovány marhahús
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • Fél teáskanál őrölt bors
  • 1 doboz konzerv paradicsom püré

A rétegezéshez

  • Három nagy cukkini
  • Három csésze reszelt mozzarella sajt
  • 2 csésze szeletelt gomba
  • 1,5 csésze ricotta sajt
  • Fél csésze reszelt parmezán
  • 1 evőkanál petrezselyem a tetejére

Elkészítés:

Először készítsük el a szószt! Ehhez az olíva olajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a marhahúst. Ha a marha jól átsült, adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját, majd tizenöt percig alacsony láng felett hagyjuk összeállni az összetevőket.

Már a tizenöt perces szószfőzési szakaszban nekiláthatunk a cukkini felszeletelésének, majd egy kisebb sütőtálban pakolhatjuk is egymásra a rétegeket. A sorrend ideális esetben így alakul: cukkini, mozzarella, gomba, szósz, ricotta, majd ezt ismételjük még egyszer. A legtetejére mindhárom sajtból kerül, legfelül van a parmezán, majd a petrezselyem.

Egy 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt elkészül a fogás. Van, aki az első 30 percben alufóliával takarja a lasagnét, azonban ez nem feltétlenül szükséges.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés