hirdetés
Életmód

Édes kukoricakenyér – kellemes, édes reggeli is lehet

Néha van az úgy, hogy valami édességre vágyunk – de nem ám olyan „tolakodóan” édes ízekre, amelyek szinte lebénítják az ízlelőbimbóinkat, hanem inkább lágy, éppen csak csipetnyit fűszeres finomságra. Az amerikai kukoricakenyérnek ez a vaníliás, cukrozott változata ilyen alkalmakra éppen ideális választás lehet, főleg egy kis fahéjjal ízesítve.

Édes kukoricakenyér – kellemes, édes reggeli is lehet
hirdetés

Hozzávalók – egy kis-közepes méretű kukoricakenyérhez:

  • Három tojás
  • 135 gramm cukor (2/3 csésze)
  • Fél csésze olaj
hirdetés
  • Két csésze joghurt (joghurt)
  • Két teáskanál vanília kivonat
  • Másfél csésze (180 gramm) kukoricaliszt
  • Két teáskanál sütőpor
  • 40 gramm finomliszt
  • 20 gramm búzadara
  • 30 gramm cukor a tetejére
  • Fahéj, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljünk sütőpapírral egy kocka formájú, 20 centiméter körüli méretű tepsit.
  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, elkeverve a tojásos cukorral azt. Ezt követően mehet bele a vanília és a joghurt, majd a kukoricaliszt, a gríz, a finomliszt és a sütőpor is.
  1. Az alaposan elkevert tésztát töltsük az előkészített tepsibe, és a süti tetejét szórjuk meg két evőkanál cukorral, s ízlés szerint fahéjjal.
  1. Süssük 35-40 percig, amíg aranybarna színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a belseje: ha nem ragad tészta a kihúzott tűre vagy villára, akkor kész is a kukoricakenyér.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés