Hozzávalók – egy kis-közepes méretű kukoricakenyérhez:
- Három tojás
- 135 gramm cukor (2/3 csésze)
- Fél csésze olaj
- Két csésze joghurt (joghurt)
- Két teáskanál vanília kivonat
- Másfél csésze (180 gramm) kukoricaliszt
- Két teáskanál sütőpor
- 40 gramm finomliszt
- 20 gramm búzadara
- 30 gramm cukor a tetejére
- Fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljünk sütőpapírral egy kocka formájú, 20 centiméter körüli méretű tepsit.
- Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, elkeverve a tojásos cukorral azt. Ezt követően mehet bele a vanília és a joghurt, majd a kukoricaliszt, a gríz, a finomliszt és a sütőpor is.
- Az alaposan elkevert tésztát töltsük az előkészített tepsibe, és a süti tetejét szórjuk meg két evőkanál cukorral, s ízlés szerint fahéjjal.
- Süssük 35-40 percig, amíg aranybarna színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a belseje: ha nem ragad tészta a kihúzott tűre vagy villára, akkor kész is a kukoricakenyér.