hirdetés
Életmód

Elő a gofrisütővel: Puha, roppanós szélű gofri receptje következik!

A palacsinta mellett világszerte a gofri az egyik legkedveltebb reggeli – igaz, egy jó gofrisütőre azért szükség van ahhoz, hogy igazán kiváló reggelivel ajándékozzuk meg magunkat, vagy éppen a családot. Éppen így egy megbízható recept sem olyasmi, amit nélkülözhetnénk, és ha az előbbiben nem is, az utóbbiban remélhetőleg tudunk segíteni a kedves Olvasónak.

Elő a gofrisütővel: Puha, roppanós szélű gofri receptje következik!
hirdetés

Hozzávalók (kb. 10 adaghoz):

  • 2 csésze finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 csésze tej
hirdetés
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Fél evőkanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót.
  1. Egy másik tálban válasszuk el a tojások fehérjét és sárgáját: a sárgáját keverjük el a cukorral, vanília kivonattal és egy csésze tejjel, majd adjuk hozzá, s keverjük el a sütőporos lisztet is. Fokozatosan keverjük a tésztába a másik csésze tejet is.
  1. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, és óvatosan forgassuk össze a tészta többi részével.
  1. Melegítsük elő a gofrisütőt, és vékonyan olajozzuk mindkét felét, majd az aljába töltsük kb. háromnegyed csésze tésztát, csukjuk le, és süssük addig, amíg a gép jelzőfénye fel nem villan. Ekkor jó esetben aranybarna, könnyed, ropogós szélű gofrit kell látnunk, de ha még nem sült meg eléggé, picit érdemes tovább sütni.
  1. Tálalhatjuk például mogyorókrémmel, vajjal, mézzel, friss gyümölcsökkel, dzsemmel, fahéjjal, csokiöntettel, pudinggal vagy joghurtos öntettel is – ez már mind-mind csak a kreativitásunk kérdése.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés