Hozzávalók (kb. 10 adaghoz):
- 2 csésze finomliszt
- 2 tojás
- 2 csésze tej
- 2 teáskanál sütőpor
- Fél evőkanál só
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót.
- Egy másik tálban válasszuk el a tojások fehérjét és sárgáját: a sárgáját keverjük el a cukorral, vanília kivonattal és egy csésze tejjel, majd adjuk hozzá, s keverjük el a sütőporos lisztet is. Fokozatosan keverjük a tésztába a másik csésze tejet is.
- Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, és óvatosan forgassuk össze a tészta többi részével.
- Melegítsük elő a gofrisütőt, és vékonyan olajozzuk mindkét felét, majd az aljába töltsük kb. háromnegyed csésze tésztát, csukjuk le, és süssük addig, amíg a gép jelzőfénye fel nem villan. Ekkor jó esetben aranybarna, könnyed, ropogós szélű gofrit kell látnunk, de ha még nem sült meg eléggé, picit érdemes tovább sütni.
- Tálalhatjuk például mogyorókrémmel, vajjal, mézzel, friss gyümölcsökkel, dzsemmel, fahéjjal, csokiöntettel, pudinggal vagy joghurtos öntettel is – ez már mind-mind csak a kreativitásunk kérdése.