hirdetés
Életmód

Ez a sütés nélkül elkészíthető áfonyatorta hűsítő finomság lehet a melegben

Nem lehet ráunni a sütés nélkül elkészíthető finomságokra, különösen nyáron nem, hiszen így nem kell úgyszólván „még egy lapáttal” rátenni a hőségre azzal, hogy beindítjuk a sütőt. Ez a fanyarkás, hűs áfonyatorta ráadásul még kifejezetten hűsítő is lehet a nagy melegben.

Ez a sütés nélkül elkészíthető áfonyatorta hűsítő finomság lehet a melegben
hirdetés

Hozzávalók egy 20 centiméteres tortaformához:

Az áfonyás töltelékhez

  • 300 gramm áfonya
  • 50 gramm cukor (kb. negyed csésze)
hirdetés
  • Egy evőkanál citromlé

A tésztához

  • 200 gramm oreo
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • Egy citrom reszelt héja

A fehércsokis sajtréteghez

  • 200 gramm fehér csokoládé apróra törve
  • 61 gramm habtejszín + 240 gramm hideg, 35 százalékos zsírtartalmú tejszín
  • 550 gramm szobahőmérsékletű krémsajt
  • Negyed csésze porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 5 grammnyi zselatinpor
  • 2 evőkanál hideg víz

A tálaláshoz: friss áfonyák

Elkészítés:

  • Először lássunk neki az áfonyadzsem elkészítéséhez. Ehhez egy kisebb lábasban 10 percig alacsony hőfokon főzzük az összetevőket, majd ha már besűrűsödött a dzsem, tegyük félre, s hagyjuk lehűlni.
  • A morzsaréteg elkészítéséhez béleljük fóliával egy 20 centiméteres tortaforma széleit és alját. Az oreo sütiket dolgozzuk morzsássá egy robotgépben, majd adjuk hozzá a vajat és a citromlét, s dolgozzuk egybe. Ezt a masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára egy kanál hátsó részének a segítségét igénybe véve.
  • Tegyük hűtőbe egyelőre a morzsát, közben pedig lássunk neki a krémsajtos réteg elkészítésének. Ehhez olvasszuk fel a csokit 4 evőkanálnyi tejszínnel egy kisebb, hőálló tálban víz felett kevergetve, azután pedig hagyjuk őket szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  • A zselatint a csomagoláson olvasható instrukcióknak megfelelően oldjuk fel hideg vízben, s hagyjuk állni 5-10 percig.
  • Egy nagy tálban keverjük simára a krémsajtot, s adjuk hozzá a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliakivonatot, legvégül pedig a csokis masszát.
  • A zselaint meleg, de semmiképpen nem forró vízben oldjuk fel, és óvatosan keverjük össze a sajtos keverékkel, majd egy másik tálban a maradék tejszínt verjük habosra, és óvatosan keverjük össze a két tál tartalmát.
  • Helyezzük először a krém egyharmadát a kekszes alapra, majd kanalazzunk rá a dzsemből. Ezt újabb sajtos réteg követi, majd ismét dzsemmel kell fedni a réteget.
  • Tegyük 4-6 órára hűtőbe a sütit, tálalás előtt pedig díszítsük gazdagon áfonyával.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés