Hozzávalók a céklás muffinokhoz (kb. 12 darabhoz):
- Két közepes méretű cékla megfőzve és pürésítve
- 170 gramm liszt
- 150 gramm mandulaliszt
- 50 gramm cukrozatlan kakaópor
- Egy evőkanál sütőpor
- 1 dl olaj
- 250 ml tel
- 2 tojás
- 150 gramm cukor
- Egy jó csipet só
- Egy tábla csokoládé apróra törve
Elkészítés:
- Főzzük a céklát úgy 40 percig, míg puha lesz, majd turmixoljuk le hűlés után.
- A sütőt melegítsük 200 fokra, illetve készítsük elő, s vajazzuk ki a muffinformákat.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a kakaót, a cukrot, a tojást, tejet és olajat. Ehhez adjuk hozzá a céklapürét, majd legvégül keverjük el a tésztában a csokidarabokat is.
- Kanalazzuk a tésztát a formákba, és süssük kb. 25-30 percig a muffinokat.
- Tálalás előtt hagyjuk lehűlni.