hirdetés
Életmód

Így készül a hagyományos cseresznyés clafoutis

A clafoutis igen könnyedén elkészíthető, hagyományos francia desszert, melyhez klasszikusan cseresznye, esetleg meggy dukál, de más édesebb gyümölcsökkel is nyugodtan el lehet készíteni.

Így készül a hagyományos cseresznyés clafoutis
hirdetés

Hozzávalók:

600 gramm kimagozott, átmosott cseresznye (lehetőleg friss)

2 evőkanál olvasztott vaj

4 tojás

hirdetés

240 ml tej

100 gramm liszt

100 gramm cukor

Egy nagy csipet só

Pár csepp mandulakivonat és vaníliakivonat

Porcukor sütés után a tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve egy 26 cm-es kör formájú piteformát vajazzunk ki. Az alját szórjuk meg két evőkanál cukorral.
  1. A kimagozott cseresznyéket helyezzük a formába egymás mellé, lehetőleg szorosan.
  1. A tészta elkészítéséhez keverjük össze a cukrot és a sót, majd a lisztet is. Adjuk hozzá a tejet, a vaníliát és a mandulakivonatot, majd ezeket is keverjük el benne. Végül jöhet az olvasztott vaj. Ha minden jól megy, palacsintatészta-szerű állagot kapunk.
  1. Töltsük a tésztát a cseresznyékre, a piteformába.
  1. Az előmelegített sütőben süssük kb. háromnegyed óra alatt aranybarnára a süteményt, majd némi hűlés után szórjuk meg porcukorral. Akit zavarnak a tojásos ízek, hidegen fogyassza, akit nem, akár melegen is nekiláthat.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Katharina Klinski)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés